עוגת קלפוטי דובדבנים או ענבים
עוגה
ממוצא צרפתי, שמרקמה כמו פודינג
ופירות
העונה בפנים.
להכנת
העוגה נעזרתי בתבניות מאפינס או תבניות קטנות
האפייה
ב 170 מעלות כ-חצי שעה
כמויות
להכנת הבלילה שמעורבבת במקצף ידני או מכונה:
ל 250 גר' של ענבים או דובדבנים |
ל 500 גר' של ענבים או דובדבנים |
2 ביצים וחלמון |
5 ביצים או 4 ביצים ו2 חלמונים |
400 מל"ל שמנת מתוקה להקצפה |
2 גביעי 400 מל"ל שמנת מתוקה |
1 כוס סוכר |
2 כוסות סוכר, ניתן לצמצם בחצי כוס |
1/2 כוס קמח + 1/2 כפית א.א. |
1 כוס קמח + 1 כפית א.א. |
תמצית וניל |
תמצית וניל |
גרידת לימון |
גרידת לימון |
2 כפות ליקר כלשהו, רצוי דובדבנים |
4 כפות ליקר כלשהו, רצוי דובדבנים |
בקרקעית התבנית מניחים את הפירות, ומעל יוצקים את הבלילה, אופים כחצי שעה , העוגה לפעמים מתבקעת אך לא לחשוש היא רכה כמו פודינג וזו המטרה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה