יום ראשון, 30 ביוני 2024

עוגת קלפוטי דובדבנים או ענבים

 

עוגת קלפוטי דובדבנים או ענבים

 עוגה המתאימה לעונת הפרי בקיץ בעיקר

עוגה ממוצא צרפתי, שמרקמה כמו פודינג

ופירות העונה בפנים.

להכנת העוגה נעזרתי בתבניות מאפינס או תבניות קטנות

האפייה ב 170 מעלות כ-חצי שעה

 הערה: הדובדבנים מצליחים בעיקר אם לא מגלענים אותם והם נאפים שלמים, אז בבקשה להזהיר את כולם.

כמויות להכנת הבלילה שמעורבבת במקצף ידני או מכונה:

ל 250 גר' של ענבים או דובדבנים

ל 500 גר' של ענבים או דובדבנים

2 ביצים וחלמון

5 ביצים או 4 ביצים ו2 חלמונים

400 מל"ל שמנת מתוקה להקצפה

2 גביעי 400 מל"ל שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

2 כוסות סוכר, ניתן לצמצם בחצי כוס

1/2 כוס קמח + 1/2 כפית א.א.

1 כוס קמח + 1 כפית א.א.

תמצית וניל

תמצית וניל

גרידת לימון

גרידת לימון

2 כפות ליקר כלשהו, רצוי דובדבנים

4 כפות ליקר כלשהו, רצוי דובדבנים

 

בקרקעית התבנית מניחים את הפירות, ומעל יוצקים את הבלילה, אופים כחצי שעה , העוגה לפעמים מתבקעת אך לא לחשוש היא רכה כמו פודינג וזו המטרה.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה