יום ראשון, 4 באוקטובר 2015

עוגיות תמרים או פרג או שוקולד או ריבת חלב

עוגיות פרג ואגוזים, או תמרים או שוקולד או ריבת חלב

אלה עוגיות המזכירות את גלילות הפרג אך הן מהירות הכנה.

לבצק (4 גלילות)

1/2 3 כוסות קמח (500 גר קמח)
1 שקיק אבקת אפייה
1/2 כוס מיץ תפוזים
300 גר' חמאה רכה
תמצית וניל

את החומרים לשים היטב לבצק פריך ונוח לעבודה.
חוצים את הבצק ל-2 חתיכות, וכל חתיכה מרדדים על ניר אפייה.
מורחים עליה את מלית התמרים או הפרג ומעטרים באגוזים. מגלגלים על ניר האפייה לרולדה.
לאחר מכן חותכים את אמצע הרולדה, ומכניסים לאפייה בחום 180 מעלות ל בערך בין 40-45 דקות.
מפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט.

אופציות נוספות ריבת חלב ושוקולד.

הצעה נוספת....לאחרונה אני פורסת מראש ואופה, זה נוח יותר לאפות כבר בצורת ההגשה אבל אז יש לאפות טיפה פחות...35 דקות.



ממרחי התמרים והפרג הם צנצנת לחצי מכמות הבצק

ממרח פרג:
200 גר' פרג טחון
1 כוס סוכר
3/4 כוס חלב או מיץ תפוזים
3 כפות דבש
100 גר' חמאה
3 טיפות מיץ לימון במידה ולא השתמשתי במיץ תפוזים

לחמם את המצרכים ולהספיג את הפרג בתוכם.


תגובה 1: