עוגיות שושנים:

3 כוסות קמח רגיל + א.א.
כוס סוכר
תמצית וניל
3 חלמונים
200 גר' חמאה מרוככת
1/2 כוס (100) סמ"ק יוגורט (לבן אשל וכד'), או מיץ תפוזים או חלב.
למלית:
3 חלבונים
כוס סוכר
5-6 כפות אינסטנט פודינג (חבילת אינסטנט).
להכנת הבצק:
את הבצק מכינים מערבוב כל המכשירים בקיטשנאייד, עד שמתקבל בצק אחיד חלק ונעים. את הבצק מפצלים ל3 יחידות ומשכנים במקפיא לחצי שעה.
את המלית, מקציפים את החלבונים בקערה נקייה ויבשה ולאחר מכן תוך ההקצפה מוסיפים סוכר ופודינג.
את הבלילה רצוי לשמור גם במקפיא בכדי שבזמן הכנת העוגיות יהיה הממרח נוקשה יחסית.
מחממים תנור לחום 175, ואז מרדדים כל חבילה על נייר אפיה. כשהשכבה שרידדנו דקה מספיק, מורחים עליה שליש מהמלית, מגלגלים את הבצק המרוח, וחותכים בסכין חדה פרוסות (כ-15 פרוסות) ומניחים ברווחים על תבנית אפייה.
אופים עד הזהבה (כ-20 דקות לערך).
העוגייה מתקשה מעט כשהיא מתקררת.

3 כוסות קמח רגיל + א.א.
כוס סוכר
תמצית וניל
3 חלמונים
200 גר' חמאה מרוככת
1/2 כוס (100) סמ"ק יוגורט (לבן אשל וכד'), או מיץ תפוזים או חלב.
למלית:
3 חלבונים
כוס סוכר
5-6 כפות אינסטנט פודינג (חבילת אינסטנט).
להכנת הבצק:
את הבצק מכינים מערבוב כל המכשירים בקיטשנאייד, עד שמתקבל בצק אחיד חלק ונעים. את הבצק מפצלים ל3 יחידות ומשכנים במקפיא לחצי שעה.
את המלית, מקציפים את החלבונים בקערה נקייה ויבשה ולאחר מכן תוך ההקצפה מוסיפים סוכר ופודינג.
את הבלילה רצוי לשמור גם במקפיא בכדי שבזמן הכנת העוגיות יהיה הממרח נוקשה יחסית.
מחממים תנור לחום 175, ואז מרדדים כל חבילה על נייר אפיה. כשהשכבה שרידדנו דקה מספיק, מורחים עליה שליש מהמלית, מגלגלים את הבצק המרוח, וחותכים בסכין חדה פרוסות (כ-15 פרוסות) ומניחים ברווחים על תבנית אפייה.
אופים עד הזהבה (כ-20 דקות לערך).
העוגייה מתקשה מעט כשהיא מתקררת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה