יום שישי, 23 בדצמבר 2011

ספינג'

החומרים הנדרשים: (להכנת כמות רצינית של כ-40-50)

1. קג' קמח.
3-4 כוסות מים
כף שמרים יבשים או חבילת שמרית.
כף סוכר
קמצוץ מלח
שמן רב לטיגון

אופן ההכנה:
שופכים את הקמח לקערה, יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את שאר המצרכים.
מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים ליצירת בצק רך ודביק. עצה שלי, ניתן גם ליצור בצק זה בכלי גבוה ובעזרת כף ערבוב מעץ ללא מגע יד.

מניחים את הבצק בגיגית גדולה או סיר המכוסה במגבת או ניילון נצמד.
לאחר שעה, מחממים היטב את השמן לחום גבוה.
את הספנז', יוצרים בעזרת ידיים רטובות, ביד אחת מרימים אגרוף בצק,
sfings ובשנייה חותכים את הבצק-יוצרים עיגולים עם חור באמצע ומטגנים בשמן.
יש להפוך את הספנז' וכשהוא זהוב- הוא מוכן.
ניתן לפזר על הספנז'- סוכר, אבקת סוכראו דבש- על פי הטעם.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה