יום רביעי, 4 באפריל 2012

לחמניות פסח


לחמניות של פסח:

המצרכים:
5 ביצים
2 כוסות קמח מצה.
2 כוסות מים.
1/2 כוס שמן
מלח, פלפל שחור, אגוזים ועוד.

הרכבה:
בסיר רחב מרתיחים את המים השמן והתבלינים.....כשהכל רותח, שמים את קמח המצה, ומערבבים, נוצרת עיסה כמעיין פירה רייחני, כשהעיסה מעט מתקררת שוברים לתוכה ביצה אחר ביצה ומערבבים, מתקבל מעיין בצק, חלק, לא להבהל אם בהתחלה הביצה לא מתאחדת עם הבצק, תוך זמן מה זה מתבצע, יוצרים בידיים רטובות עיגולים ומכניסים לתנור על נייר אפייה, לחום בינוני עד גבוהה לכחצי שעה או מעט יותר, בהתאם לחום האפייה.

הלחמניות תופחות מעט ונסדקות מלמעלה, לעיתים גם , נוצרות בועות בתוך הלחמנייה. מומלץ לשדרג את הלחמניות עם אגוזים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה