יום רביעי, 4 באפריל 2012

גביעי אביגייל-אפרת


גביעי "אביגייל- אפרת"

קינוח של חג

גביע קינוח, המורכב משכבת מרנג, שכבת קרוקנט, קרם מסקרפונה, וגנאש לבן.

מתאים לחג הפסח, מאוד מרשים וטעים.

יש לרכוש מבעוד מועד גביעים חד פעמיים או אולי להשתמש בגביעי יין בינוניים.

כמות כזאת מספיקה ל 10 גביעים, ומותירה מעט נשיקות לזלילה.

כשיש 30 מוזמינים יש לשלש כמות קרם, אך קרנץ ונשיקות רק להכפיל.

המרכיבים:

שכבת הבסיס , מרנג:

3 חלבונים

200 גרם סוכר (1 כוס)



שכבת הקרנץ, קרוקנט:

200 גרם סוכר (1 כוס)

70 גרם פקאן קלוי

70 גרם שקדים מולבנים קלויים

70 גרם אגוזי מלך קלויים



שכבת הקרם מסקרפונה:

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

250 מל"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה




100 גרם שוקולד לבן

50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

בסיס מרנג

מקציפים את החלבון והסוכר יחד עד לקבלת מרקם קצף יציב. מזלפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי ליצור כוכבי נשיקות) ואופים 3 שעות בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות. מצננים, ובזמן השימוש לעיתים מפוררים כוכבי נשיקה לתוך גביע.

קרנץ או קרוקנט:

ממיסים את הסוכר במחבת או סיר רחב ומחממים כ- 5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת הקרמל

מוסיפים את תערובת האגוזים, מערבבים וממתינים לקבלת גוש אחיד.

מוציאים לכלי אחר מכתי שנמרח במעט שמן למניעת הדבקות. מרסקים בעזרת בלנדר/מג'ימיקס ומפזרים מעל גושי הנשיקה בקרקעית הגביע.

קרם מסקרפונה:

מקציפים שמנת מתוקה וסוכר, וכשהיא יציבה, מוסיפים בערבוב איטי כפיות של גבינת מסקרפונה עד לקבלת מרקם חצי נוזלי חצי יציב.

יוצקים מעל שכבת הקרוקנט בגובה אחיד.

ציפוי גנאש שוקולד לבן:

במיקרוגל, מרתיחים את השמנת המתוקה, שופכים מעל את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים בטפטופים מעל לקרם המסקרפונה.

אופציית קישוט:

רצוי לשבור את המתיקות במשהו חמצמץ כמו תותים או פירות יער לקישוט מעל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה