זיתים מבושלים - חריפים
מנה שמתאימה כשמכינים אורז לבן או צהוב.
מצרכים:
500 גר' זיתים ללא חרצנים (2 צנצנות פשוטות).
רבע כוס שמן
חצי כוס מים
2 כפות שום כתוש
כף פפריקה מרוקאית בשמן
כף פפריקה חריפה
כף פלפל צ'ומה (או חריף אדום טחון אחר) למשל אריסה
כף אבקת מרק עוף
כפית גרגרי כוסברה
כפית כמון
חצי כפית כורכום.
הכנה:
מרוקנים שימורי זיתים מנוזלים ומבשלים את הזיתים ללא חרצנים במים.
לאחר הבישול מניחים לזיתים במים כחצי שעה.
מסננים את הזיתים ושמים בסיר את כל התבלינים והשמן. מטגנים מעט הכל ואז שמים את הזיתים.
מוסיפים את המים ומבשלים עד רתיחה.
לאחר מכן מנמיכים אש ומבשלים עוד כ-20 דקות.
מתקנים תיבול או מאכסנים.
ניתן לאכול חם או קר, מעל אורז או כסלט נפרד.
מנה שמתאימה כשמכינים אורז לבן או צהוב.
מצרכים:
500 גר' זיתים ללא חרצנים (2 צנצנות פשוטות).
חצי כוס מים
2 כפות שום כתוש
כף פפריקה מרוקאית בשמן
כף פפריקה חריפה
כף פלפל צ'ומה (או חריף אדום טחון אחר) למשל אריסה
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
חצי כפית כורכום.
הכנה:
מרוקנים שימורי זיתים מנוזלים ומבשלים את הזיתים ללא חרצנים במים.
לאחר הבישול מניחים לזיתים במים כחצי שעה.
מסננים את הזיתים ושמים בסיר את כל התבלינים והשמן. מטגנים מעט הכל ואז שמים את הזיתים.
מוסיפים את המים ומבשלים עד רתיחה.
לאחר מכן מנמיכים אש ומבשלים עוד כ-20 דקות.
מתקנים תיבול או מאכסנים.
ניתן לאכול חם או קר, מעל אורז או כסלט נפרד.
מתכון מוצלח נוסף עם רסק עגבניות:
לטגן שום ופלפל חריף קצוץ
להוסיף 4-5 עגבניות חתוכות
כפית כמון, כף פפריקה
לימון אחד חתוך לפרוסות
4-5 כפות רסק עגבניות מרוכז
2 כוסות מים
2 קןפסאות זיתים ללא חרצנים שטופים לאחר הרתחה.
לבשל כ-30 דקות לפחות, לתת לרוטב להסמיך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה