יום שישי, 28 בספטמבר 2012

עוגת שמרים קרנץ אגוזים

עוגת שמרים קרנץ אגוזים, מבוססת על מתכון של אהרוני

להכנת הבצק:


שלושת רבעי כוס חלב (150 מ"ל)
חצי כף שמרים יבשים.
חצי קילו קמח (1/2 3 כוסות קמח )
100 גר' סוכר
50 גר' חמאה
1 ביצה
חצי כפית מלח
100 מ"ל שמנת מתוקה

למילוי

250 גר סוכר (כוס סוכר)
כוס חלב (200 מ"ל חלב)
תמצית וניל מקורמיק
כפית גדושה של קינמון טחון
50 גר' חמאה
 350 גר' אגוזי פקאן ומלך טחונים.


לסירופ שמורחים אחרי:
1/2 כוס מים
3/4 כוס סוכר
תמצית וניל
כפית מיץ לימון


אופן ההכנה:
1. מכינים בקיטשנאייד את הבצק, כחמש דקות לישה, עד שהבצק נאסף אל עצמו חלק ומבריק.
2. מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח כשעתיים.
3. מרתיחים בסיר את החלב הסוכר והוניל והחמאה ומביאים לרתיחה. לאט מוסיפים את האגוזים וממשיכים לערבב עד שהעיסה סמיכה מספיק, זהירות מדובר בקרמל ושריפה שלו תגרור מרירות.
4. יוצרים מהבצק כדור ומניחים על נייר אפייה, מרדדים למלבן ומורחים עליו את העיסה, מגלגלים ומכניסים למקרר לזמן מה כחצי שעה לפחות.
5. לאחר הקרור חותכים את הנקניק באמצעו ויוצרים משתי הרצועות צמה ומניחים בתבנית אינגליש קייק, ממתינים שוב לתפיחת הבצק.
6. מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים לאחר הברשת העוגה בחמאה למשך כ-50 דקות.
7. כשהעוגה יוצאת מן התנור מברישים בסירופ.
הערה: הכפלתי כמויות והכנתי 3 עוגות, אחת מהן נמרחה בנוטלה לאוהבי השוקולד.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה