יום שבת, 15 בספטמבר 2012

פשטידה עם תחתית וללא

הכל על פשטידה

לפעמים רוצים לאכול ירקות בצורה אחרת אפוייה.
יש כמה סגנונות לפשטידה.

הפשטידה עם תחתית אפוייה:

לאפיית התחתית:
100 גר' חמאה
1 כף חלב או מים
1 ביצה
1/2 כפית סוכר
קורט מלח
קורט פלפל לבן
1/2 1 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה

הבצק הוא פריך ויש לרדדו ולהתאימו לתבנית.

מילוי מגוון:
3-4 כוסות של ירק כלשהו. (אידוי, או טיגון במקרה של בצל, פטריות קישואים וחצילים).
1. גביע שמנת לבישול.
2 ביצים (אולי 3 אם הירק יבש).
מעט מלח
מעט פלפל שחור
4 כפות קמח.
1 כף אבקת מרק (ממש לא הכרחי)
לעיתים מומלץ להוסיף גבינה צהובה מעל.

אפייה:
רצוי לאפות הכל יחד כחצי שעה בחום של 180 מעלות.

פשטידה ללא תחתית:
מתאימה גם לנמנעים מקמח. עם התאמות של המרת הקמח בקורנפלור

3 ביצים
גביע אשל
קורט מלח
5 כפות גדושות של קמח מלא
3 כפות שמן או מיונז
3 כוסות ירק

אופים לאחר העברה לתבנית מתאימה, כ-חצי שעה בחום של 180 מעלות









 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה