הכל על פשטידה
לפעמים רוצים לאכול ירקות בצורה אחרת אפוייה.
יש כמה סגנונות לפשטידה.
הפשטידה עם תחתית אפוייה:
לאפיית התחתית:
100 גר' חמאה
1 כף חלב או מים
1 ביצה
1/2 כפית סוכר
קורט מלח
קורט פלפל לבן
1/2 1 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
הבצק הוא פריך ויש לרדדו ולהתאימו לתבנית.
מילוי מגוון:
3-4 כוסות של ירק כלשהו. (אידוי, או טיגון במקרה של בצל, פטריות קישואים וחצילים).
1. גביע שמנת לבישול.
2 ביצים (אולי 3 אם הירק יבש).
מעט מלח
מעט פלפל שחור
4 כפות קמח.
1 כף אבקת מרק (ממש לא הכרחי)
לעיתים מומלץ להוסיף גבינה צהובה מעל.
אפייה:
רצוי לאפות הכל יחד כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
פשטידה ללא תחתית:
מתאימה גם לנמנעים מקמח. עם התאמות של המרת הקמח בקורנפלור
3 ביצים
גביע אשל
קורט מלח
5 כפות גדושות של קמח מלא
3 כפות שמן או מיונז
3 כוסות ירק
אופים לאחר העברה לתבנית מתאימה, כ-חצי שעה בחום של 180 מעלות
לפעמים רוצים לאכול ירקות בצורה אחרת אפוייה.
הפשטידה עם תחתית אפוייה:
לאפיית התחתית:
100 גר' חמאה
1 כף חלב או מים
1 ביצה
1/2 כפית סוכר
קורט פלפל לבן
1/2 1 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
הבצק הוא פריך ויש לרדדו ולהתאימו לתבנית.
מילוי מגוון:
3-4 כוסות של ירק כלשהו. (אידוי, או טיגון במקרה של בצל, פטריות קישואים וחצילים).
1. גביע שמנת לבישול.
2 ביצים (אולי 3 אם הירק יבש).
מעט פלפל שחור
4 כפות קמח.
1 כף אבקת מרק (ממש לא הכרחי)
לעיתים מומלץ להוסיף גבינה צהובה מעל.
אפייה:
רצוי לאפות הכל יחד כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
פשטידה ללא תחתית:
מתאימה גם לנמנעים מקמח. עם התאמות של המרת הקמח בקורנפלור
גביע אשל
קורט מלח
5 כפות גדושות של קמח מלא
3 כפות שמן או מיונז
3 כוסות ירק
אופים לאחר העברה לתבנית מתאימה, כ-חצי שעה בחום של 180 מעלות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה