יום שישי, 26 באפריל 2013

עוגת סברינה

עוגת סברינה:


מישל אבא חמוד...יום הולדת שמח לך מחר...
לכבוד יום ההולדת שלך נכין סברינות אישיות.

המצרכים:

6 ביצים מופרדות
7 כפות סוכר
2 כפות שמן
2 כפות ליקר טעים
7 כפות סולת
2 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה.

לסירופ:
2 כוסות מים
כוס סוכר
1/2 כוס ליקר טוב
מעט תמצית וניל

לזיגוג
1/2 כוס ריבה
2 כפות סוכר
2 כפות מים

הכנה:

מפרידים חלבונים וחלמונים, ומקציפים את החלבונים מהר ליצירת קצף לבן וקשיח ומוסיפים 5 כפות סוכר.
עם זאת מקציפים בנפרד באמצעות בלנדר סטיק את החלמונים והסוכר, הליקר והשמן ולאחר ההקצפה
מאחדים את הבלילות לאחר מכן אחד קיפול הבלילות, בעוד מוזגים מדי פעם קמח, סולת, ואבקת אפייה לקערה.

מחממים תנור ל 150-160 מעלות ומוזגים בזהירות את הבלילה לתבנית סיליקון בצורת קוגלהוף.
אופים כ 30 דקות עד שהבלילה נפרדת מהדפנות של התבנית, מצננים מעט.

בינתיים מחמממים את הסירופ של מים וסוכר, בסיר, ואת הריבה בסיר אחר.....כשהסירופ רותח, מורידים מהאש....מניחים את הטורט על תבנית עוגה עם דפנות, חד פעמית למשל , ולאט יוצקים את הנוזלים של הסירופ וליקר שנשפכו לתוכו מעל העוגה.......
לאחר שהנוזלים נספגו למדי בעוגה מזגגים מעל בריבה החמה, ואז ניתן להכין אם רוצים פודינג מאבקת אינסטנט פודינג כוס חלב ושמנת מתוקה לקצפת..... באמצעות מזרק מניחים את הקרם יפה יפה מעל וזורים כל מני דברים, דובדבנים או אגוזי פקאן או כל מני.

העוגה זקוקה לאשפוז במקרר ל 6 שעות לפחות....ויום הולדת שמח לאבא....מישל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה