פלאן:
הינו קינוח ארגנטינאי- המבוסס על חלב וביצים ניתן להכינו כמגש אחד שהופכים לאחר הארוחה או בקעריות אישיות שהופכים לצלחת. אני מסבירה כאן את שני האופנים.
8 ביצים שלמות
ליטר חלב רגיל
2/3 כוס סוכר
תמצית וניל טובה
תמצית וניל טובה
לפני הכנת המנה צריך להחליט, קערה כוללת או מנות אישיות..
בכל אופן גם את זה וגם את זה יש להניח במגש אפייה בתנור בחום של 180 מעלות
ולצקת סוכר, בערך כוס לקערה הגדולה ולחלק את הכוס לקעריות חד פעמיות שתכלנה נפח כולל של ליטר וחצי עד שלושת רבעי.
להמתין שהסוכר יימס אך לא יישרף, שיהיה חום בהיר, אחרת הקינוח יהיה מר מאוד.
לאחר יצירת הקרמל בתחתית הקערה , או המגש הגדול. יש לצקת את בלילת הביצים והחלב והסוכר בזהירות ולאפות עוד 40 דקות בחום 180.
כשהמאפה יוצא יש לצנן ואז לקרר. ההגשה היא להפוך את הכלי, ואז הקרמל בחלק התחתון נוזל על הפלאן.

פנקוטה:
מושחת יותר, משמנת אבל כמובן טעים.

פנקוטה:
מושחת יותר, משמנת אבל כמובן טעים.
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 32%
250 מ"ל (מילוי מיכל שמנת) חלב 3%
1 כוס סוכר
תמצית וניל טובה
1 שקיק (14 גרם) אבקת ג'לטין
- מניחים שמנת מתוקה, חלב, סוכר ותמצית וניל בסיר בינוני על אש בינונית ומערבבים עד להמסת הסוכר.
- כשהתערובת מתחילה להעלות אדים, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, כזו שתשמור על חום אך לא תבעבע ותגלוש. ומבשלים כך במשך 8-10 דקות, תוך ערבוב בכף עץ. מסירים מן האש.
- בזמן שהשמנת והחלב מתבשלים מניחים אבקת ג'לטין בכוס או קערית ויוצקים כוס חלב בטמפ' החדר. ממתינים כמה דקות (מערבבים אקראית) עד שכל החלב נספג באבקה.
- מייד עם הסרת השמנת מן האש מוסיפים את הג'לטין המומס לשמנת (בבת אחת) ומערבבים במהירות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- יוצקים לקעריות/כוסות הגשה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
- מגישים כך, או מוסיפים דובדבנים או ריבה או קפה....ובתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה