יום שישי, 8 ביולי 2016

עוגת תפוחים וסולת קיוסק

עוגה שבמקור נתן אותה חיים כהן, על בסיס חמאה, מכיוון שרציתי אותה כמתאימה לארוחה של בשריים ושומרים המרתי את החמאה לשמן.


1 כוס סולת
1 כוס קמח
1 כוס סוכר

12 תפוחי עץ קלופים ומגורדים בפומפייה
1 כף קינמון
מעט לימון פחות מכף
2 כפות סוכר

חופן אגוזים - לא חובה

1 כוס שמן (200 גר' חמאה)

את היבשים מערבבים יחד.
את תפוחי העץ מערבבים עם הקינמון ומיץ הלימון והסוכר.

משתמשים במגש בינוני ובתחתיתו יוצקים מעט שמן לשימון. ואז מניחים את תפוחי העץ.
אם רוצים זה השלב בו מוסיפים את האגוזים.
מעל מניחים את היבשים. אז יוצקים באופן אחיד יחסית את השמן. ואופים כ-50 דקות
בחום של 180. בדרך כלל התפוחים מגירים נוזלים שמתמזגים עם השמן והיבשים.
לאכול ככה חם או עם כדור גלידה ליד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה