יום חמישי, 26 ביולי 2018

עוגת שמרים קרנץ

עוגת שמרים קרנץ
(הנס ברטלה)

זו עוגה שמתכננים יום לפני האכילה בגלל הזמן שלוקח לשמרים לתפוח:

1 קג' קמח
1 כף שמרים יבשים
4 ביצים
1 כוס סוכר
1.5 כוס חלב פושר
ניתמצית ול
2 כפיות מלח
200גר' חמאה

מליות:
פרג, קינמון, שוקולד כולם עם אגוזים.


מכינים את הבצק ללא החמאה נותנים לחוטי גלוטן להיווצר כעשרים דקות ואז ממשיכים לשלב את החמאה.
מחלקים את הבצק ל-4 נתחים שניתן גם להקפיא ליום אחר.
מתפיחים כל נתח במקרר או במקום עם מזג אוויר נעים וקריר

לאחר מכן מרדדים כל נתח למימדים של 40X30 סמ'
מורחים במילוי, ובחמאה עוד 50 גר'
מוסיפים אגוזים
מגלגלים, חותכים בסכין ל-2 או 4 חלקים.
קולעים כצמה
מניחים בתבנית האפייה העגולה עם חור או באינגליש קייק להתפחה נוספת.
אופים ב170 מעלות כ-30 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה