פשטידות:
ישנם כמה סוגי פשטידות, אלו עם בסיס בצק פריך (קיש?)
לבצק הפריך הזה אתן כאן מתכון:
הבצק: (ל כ- 2-3 פשטידות)

200 גר' חמאה מרוככת (מלוחה או רגילה)
2 כפות חלב
2 ביצים
1 כף סוכר
1 כף מלח
3 כוסות קמח לבן
1 שקיק אבקת אפייה

הכנה:
ערבול של כל החומרים במיקסר, מניחים לבצק לנוח מעט כדי שלא יקרע בזמן העבודה.
מרדדים אותו ומניחים על בסיס הפשטידה ואז מכינים את המלית.
ממלאים את הבצק הלא אפוי במילוי, ואופים יחד 40 דקות ב 180C
אם רוצים מאוד לשדרג יש לפזר מעל הפשטידה פרורי גבינה כ- 10 דקות לפני תום האפייה.
על מילויים:
1/2 2 כוסות של ירק מבושל.
4 ביצים
5 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
200 מל"ל מוצר חלב, יגורט, שמנת, רוויון
מערבבים הכל יפה ויוצקים מעל הבצק המשוטח בתבנית עגולה.
כעשר דקות לפני הסיום מוסיפים מעל גבינת פרמזן.
200 גר' חמאה מרוככת (מלוחה או רגילה)
2 כפות חלב
2 ביצים
1 כף סוכר
1 כף מלח
3 כוסות קמח לבן
1 שקיק אבקת אפייה
הכנה:
ערבול של כל החומרים במיקסר, מניחים לבצק לנוח מעט כדי שלא יקרע בזמן העבודה.
מרדדים אותו ומניחים על בסיס הפשטידה ואז מכינים את המלית.
אם רוצים מאוד לשדרג יש לפזר מעל הפשטידה פרורי גבינה כ- 10 דקות לפני תום האפייה.
על מילויים:
1/2 2 כוסות של ירק מבושל.
4 ביצים
5 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
200 מל"ל מוצר חלב, יגורט, שמנת, רוויון
מערבבים הכל יפה ויוצקים מעל הבצק המשוטח בתבנית עגולה.
כעשר דקות לפני הסיום מוסיפים מעל גבינת פרמזן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה