יום שבת, 12 בנובמבר 2011

בייגלה מקמח מלא

בייגלה  מקמח מלא:

המצרכים:
350 גר' קמח רגיל.(3 ספלים)
350 גר' קמח מלא. (3 ספלים)
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
450 סמ"ק מים חמימים (2 ספלים וטיפונת).

מכינים מחומרים אלו בצק גמיש (טיפה דביק). מניחים לו כשעה וחצי לתפוח בקערה משומנת בשמן זית מכוסה במגבת.
לאחר מכן, בוצעים מהבצק 12 חלקים (חצי, רבע ומהרבע שלושה כדורים).
יוצרים נחש ארוך ע"י לישה על השיש וכורכים כל זנב בפיתול לתוך עצמו.
מניחים לתפיחה של עוד זמן מה (בין רבע שעה לחצי שעה).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בינתיים מכינים על האש סיר גדול עם 3-4 כפות סוכר, לשרוף אותו ואז לצקת לתוכו מים רבים שרתחו בקומקום החשמלי.
מיד נוצר צבע קרמלי במים.
כשהמים רתחו והבייגלים קצת טפחו, מניחים אותם לטבילה של דקה בסיר.
דגים אותם באמצעות כף מחוררת.
מוציאים לנייר אפייה, מברשים מעט בביצה טרופה, זורים מלח גס, פרג ושומשום.
אופים כ-15 דקות.
הולך מצויין עם דג סלמון גבינת שמנת ובצל ירוק.

עם מכונת הקפה של אבא, והבייגלים של אמא, ארוחת הבוקר יכולה להיות חלום....בר השגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה