יום שבת, 26 בנובמבר 2011

אצבעות שום וחמאת שום

אצבעות שום וחמאת שום.

זהו למעשה בצק בסיסי שאני מכינה ממנו לחמים ואפילו פיצה.
פעם אחת הכנתי פיצה, ולא השתמשתי בכל הבצק....
מאז אני מכינה את אצבעות השום ללא ליווי הפיצה...
כי אצבעות השום טעימות בפני עצמן.

להכנת הבצק:
1/2 3 כוסות קמח לבן
1/2 3 כוסות קמח מלא
1/2 2 כוסות מים פושרים (500 סמ"ק)
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית.

במכונת לישה, לשים את החומרים - ללוש זמן רב במכונה כ-5 דקות, וידנית כ20 דקות , עד ליצירת בצק שאינו נדבק לדפנות הכלי ויוצר מרקם של מסטיק לעוס היטב.
מניחים להכפלת נפח, מכוסה במגבת.
לאחר שהכפיל את נפחו, לחמם תנור ל-220 מעלות, להניח תבנית רשת על השולחן ונייר אפייה עליה.
לרדד על ניר אפייה שליש מהבצק לגובה של סנטימטר את הבצק, למרוח מעליו, את חמאת השום ולאפות עד השחמה בתנור.
מכמות זו מקבלים בין 4-5 מגשים .
ניתן כמובן להכין חצי מהכמות כשמארחים 8 אנשים, או להקפיא את התוצרים ולהפשיר כמה בזמן הארוחה.

חמאת שום.

200 גר' חמאה
כפית שטוחה שום כתוש
כפית שטוחה מלח
כפית גדושה כוסברה יבשה
כפית גדושה פטרוזילה יבשה.


מתיכים את החמאה מערבבים לתוכה את המצרכים ממתינים שתתקרר שנית ומורחים על הלחם. אם נשארלאחר ההכנה משהו מחמאת השום, מומלץ להגיש יחד עם אצבעות השום.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה