יום רביעי, 2 בנובמבר 2011

אלפחורס

אלפחורס:

עוגיות במרקם מתפורר ומיוחד שלא ניתן להפסיק לזלול.....
אמא, הייתה מכינה אותם לפעמים. לפעמים גם היינו אוהבים את הקנויות האלה
של חברת הוואנה, עם הציפוי הלבן מסביב.

תראו, אני אתן כאן את המתכון המוקפד עם החלמונים, אבל, שתדעו לכם....אני אהייה כנה, תמיד עשיתי מ-2 חלמונים במתכון....במקום ביצה שלמה אחת.
כי, אלפחורס ונשיקות באותו יום, זה...אסון.

כמות ל50 מיני אלפחורס (לא מספיק לכלום...רבותי )

הכמויות:
כוס וחצי קמח + כמות קמח נוספת בהתאם לצורך
כוס וחצי קורנפלור
150 גר' חמאה מרוככת
1 כפית אבקת אפיה
100 גר' אבקת סוכר (חצי כוס)
1 כפית סודה לשתיה
6 חלמונים (שוב....תמיד זה נגמר ב-3 ביצים)
ריבת חלב
קוקוס

הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים למעט החלמונים
2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק דביק
לשים את הבצק תוך כדי הוספת קמח עד ליצירת בצק שניתן לרדד.
3. מרדדים לגובה 1/2 ס"מ ויוצרים עיגולים עם כוס (אני משתמשת בכוסיות שוט של וודקה)
4. מניחים במרחקים על תבנית משומנת מעט, ואופים כרבע שעה ב 125 מעלות.
5. מורחים על העוגיה ריבת חלב, סוגרים עם עוגיה נוספת, לוחצים קצת שתצא מעט ריבת חלב אותה מורחים בעדינות על הדפנות. מגלגלים את הדפנות בתוך הקוקוס.


בתמונה רואים את האלפחורס מצופות בשבבי קוקוס מיוחדים, ולא בקוקוס טחון ושגרתי, זה גם רעיון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה