יום שישי, 18 בנובמבר 2011

לחמניות או מקלות אפויים

לחמניות או מקלות אפויים

ילוו כל ארוחה עם סלטים וממרחים, גם ביום חורף קר...ליד מרק

המצרכים:
500 גר' (1/2 3 ספלים) קמח לבן.
500 גר' (1/2 3 ספלים) קמח מלא
4 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1/2 2 כוסות מים (500 סמ"ק).

מערבבים את החומרים ולשים ליצירת בצק לא דביק, ומניחים להכפלת נפח, בקערה משומנת בדפנותיה בשמן זית.
לכשהבצק תפח,  חוצים את הבצק.
מחצית ממנו בוצעים ל-9 חתיכות מגלגלים כנחש, טובלים במים ומגלגלים בתערובת של פרג, מלח גס, קצח ושומשום.
מחצית שנייה, מגלגלים ומשטחים, טובלים במים ואחר כך רק בשומשום, הם קצרים, כמו מעיין פיתות כאלה.
אפייה בחום של 220 מעלות, כ-20 דקות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה