יום שישי, 18 בנובמבר 2011

קציצות סבא קציצה

קציצות סבא קציצה

כשיובי למד לדבר, ידע לומר שלוש מילים: אמא, אבא, קציצה...ניתן להבין מכך שיובי אהב לאכול.
והמזון היה אחד משלוש אבותיו....
את סבא למד לחבב דרך הקציצות.
הכינוי של סבא הוא קציצה, כי סבא מכין אותם במיוחד בשביל יובי.

המצרכים להכנת הקציצות:

½ קג' בשר טחון – עוף
 ½ קג' בשר טחון – בקר טרי
 כף מלח
 2 ביצים
 4 פרוסות לחם שחור (טבולות במים).
כף פפריקה
כפית כמון
2 כפות שום כתוש
כפית פלפל שחור
צרור של פטרוזיליה קצוצה
כוס פרורי לחם
שמן לטיגון

בקערה גדולה מרכיבים את עיסת הקציצות:

בקערה גדולה מרכיבים את עיסת הקציצות:


בעזרת הידיים מעורבבים עם הלחם הסחוט, והביצים הכרכום השום ,
   המלח, הפפריקה, הפלפל השחור, ולגזור את הפטרוזיליה
   במספריים....
להניח ליד מגש , עליו מפזרים פרורי לחם ולהכין על ידי הרטבת הידיים כ 20-30 קציצות שטוחות, לאחר מכן לזרות עליהן שוב פרורי לחם , ואז לחמם מחבת בשמן , להמתין שהשמן יהיהב חם מאוד וטלגן אותם...

בתיאבון


ואני שאיני אוהבת מטוגן כלל...טיגנתי בסיר בצל וכרישה, שמתי ציר

 מרק עוף, מלח, כורכום ופפריקה..וגלגלתי קציצות...והשאר מצולם כאן

לשיפוטכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה