יום שישי, 18 בנובמבר 2011

סחלב חם

סחלב חם בים בם בם
ביום חורפי קר, בתום ארוחת שבת
סחלב חם הוא קינוח אהוב.

המצרכים:
4 כוסות חלב
7 כפות סוכר (שטוחות).
3 כפות קורנפלור  שטוחות
2 טיפות של תמצית נרולי
אבקת קינמון לזרייה
אגוזי מלך שבורים

הוראות ההכנה:
לסיר בינוני המתאים לנפח מכניסים חלב וסוכר (רק 3 כוסות חלב, הרביעית על השיש)
ומערבבים כל הזמן, עד לרתיחה, בו בעת מוזגים לחלב שבשיש את הקורנפלור ומערבבים היטב שיתמוסס ולא יהיו לו גושים
מוסיפים לזה גם 2-3 טיפות נרולי, ומריחים מעט לראות שהניחוח עדין ולא משתלט מדי.

כשהחלב והסוכר רותחים, מוזגים תוך כדי ערבוב מתמיד, וממתינים להסמכת המשקה.
כשהתערובת מסמיכה, מורידים מן האש, מוזגים לספל, מקטים באבקת קינמון ושברי אגוזים.

תמצית נרולי, או מי-זהר...אצלינו בבית תמצית זו טעימה לנו יותר ממי ורדים..
ברור שאם משיגים אבקת סחלב של סחלבים אמיתיים מפקעות סחלב, לא להסס ולהשתמש בה גם לפי הוראות המשווק....רק שזה נדיר מאוד...ומזמן שכחנו מה הטעם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה