יום שני, 14 בנובמבר 2011

מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות של חיים כהן
אנחנו בבית לא כל כך אוהבות עם לימון....
אבל אם מכינים איזה מאפה מלוח טוב ליד, אז למה לא?
אם איזה בוקר של יום חול, בחורף קר, מבטלים לי שעה ראשונה...במקום איזה יוגורט, לארוחת בוקר...
כדאי תמיד לשתות את זה:

מרק עדשים כתומות של חיים כהן:
מרכיבים:

2 כוס/ות עדשים אדומות
6 כוסות מים
6 כף/ות שמן
5-4 שום (שיניים) - שיניים כתושות
0.5 כפית/ות כמון
1 בצל - חצוי ופרוס לחצאי טבעות
לחם לבן
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים. שמים בסיר שלוש כפות שמן, מוסיפים את השום ומחממים דקה על להבה בינונית, עד שהוא מתרכך, אך לא משחים. מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים ( אצליינו בבית זה 9 כוסות מים),ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל וכמון. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עשרים דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים).

בינתיים, מחממים היטב שלוש כפות שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב, אך לא משחים. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, ביחד עם השמן שנותר במחבת.

פורסים את הלחם לפרוסות עבות. קורעים כל פרוסה לפיסות ומניחים בקערית, ויוצקים עליה את המרק. סוחטים מיץ לימון מלמעלה ומגישים.

תגובה 1:

  1. אני מדמיינת את המרק עדשים הזה עם לחם ביתי ואני מרגישה שאני עומדת להתעלף. בדיוק קניתי היום אופה לחם ואני רק בחיפוש אחרי מתכונים לדברים שיכולים ללכת יחד עם לחמים. מרקים זה רעיון מעולה לחורף.

    השבמחק