יום שישי, 13 בספטמבר 2013

עוגת שיפון פרג

עוגת שיפון פרג:
עוגה אוורירית ונעימה, המתאימה לקפה.
מאפיינת את יום כיפורים וחגים שיש בהם אורחים.
הבלילה הכהה:
150 גר' פרג טחון (מאוד רצוי טרי)
3/4  כוס חלב קוקוס
 3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
5 חלמונים
קליפת לימון מגורדת
קורט מלח
½ כוס שמן
הבלילה הבהירה:
5 חלבונים
½ כוס סוכר

בנוסף:
 ½ 1 כוסות קמח וכפית אבקת אפייה

הכנה:
  1. מכינים מהבלילה הכהה בקערה בלילה ומשאירים מעט לספיגת הטעמים.
  2. מקציפים את החלבונים והסוכר.
  3. לבלילה הבהירה מוסיפים את הכהה ומנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה.
  4. אפייה בתנור כ-45 דקות בחום של 180.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה