לחמניות
צהבהבות, לכריכי בית ספר או לחלופין, חלת לחמניות מהודרת לחג.
הבצק:
1 קג' קמח
½ כוס סוכר או 1/2 כוס דבש
1 כף שמרים יבשים
1 כף גדושה כורכום
1 כף מלח
½ 2 כוסות מים פושרים
מעט שמן לשימון הקערה להתפחה.
את הבצק לשים לבצק לא דביק אך רך במיוחד, ומניחים להתפחה בקערה משומנת.
לאחר מכן צובטים כ-18 עיגולים ומניחים לתפיחה בתבנית אפייה.
מברשים בביצה ומוסיפים מעל, שומשום , קצח, פרג.
במידה ומעוניינים ליצור חלת לחמניות משתמשים ב 2 תבניות עוגה עגולות.
הבצק:
1 קג' קמח
½ כוס סוכר או 1/2 כוס דבש
1 כף שמרים יבשים
1 כף גדושה כורכום
1 כף מלח
½ 2 כוסות מים פושרים
מעט שמן לשימון הקערה להתפחה.
את הבצק לשים לבצק לא דביק אך רך במיוחד, ומניחים להתפחה בקערה משומנת. לאחר מכן צובטים כ-18 עיגולים ומניחים לתפיחה בתבנית אפייה. מברשים בביצה ומוסיפים מעל, שומשום , קצח, פרג. במידה ומעוניינים ליצור חלת לחמניות משתמשים ב 2 תבניות עוגה עגולות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה