את הטורט אני נוגת
לאפות בשלוש תבניות נפרדות, ממש כמו טורט ריבת החלב שלי, אך את החלק העליון, אני
אופה עם טופי של שקדים.
מצרכים לטורט (3 עוגות טורט דקיקות):
6חלבונים (להקציף)
½כוס סוכר
6חלמונים
½כוס סוכר
2כפות שמן
1כוס קמח תופח מאליו או רגיל + כפית אבקת אפייה.
תמצית וניל.
½כוס סוכר
6חלמונים
½כוס סוכר
2כפות שמן
1כוס קמח תופח מאליו או רגיל + כפית אבקת אפייה.
תמצית וניל.
לשכבת הטורט העליונה מוסיפים בקרקעית
התבנית:
מצרכים לציפוי:
100 גרם סוכר
50 גרם דבש
50 גרם חמאה
120 מ"ל שמנת מתוקה
מצרכים למילוי:
500 מל"ל, 2 גביעי שמנת להקצפה מתוקה
400
מל"ל, 2 כוסות חלב
5
כפות פודינג, או חב' אינסטנט פודינג.
- מקציפים את כל החומרים יחד ומעבירים
לקירור.
אופן הכנת הטורט:
- מכינים את בלילת הטורט, ע"י הקצפת
החלבונים עם סוכר ואז האטת קצב המיקסר, הוספת החלמונים והשמן, ואז הקמח.
הכנת הטופי:
- ממיסים במחבת את השמנת, הדבש, הסוכר
והחמאה ומביאים לרתיחה .
- מחלישים את האש ונותנים לתערובת לבעבע.
- מצמצמים את הנוזל, מוסיפים את השקדים
ומקררים.
- מורחים על תבנית האפייה את שכבת הטופי,
ועליה שליש מבלילת הטורט, ואז מכינים את שתי השכבות הנוספות לאפייה. ב- 180 מעלות ל
כ-30-40 דקות.
הרכבת העוגה: בתבנית קפיצית מניחים את שכבת הטורט, עליה מורחים קרם
פודינג בנדיבות, ואז מניחים שכבה שנייה ושוב מורחים פודינג בנדיבות, מעל מניחים את
הטורט עם השקדים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה