יום חמישי, 5 בספטמבר 2013

עוגת עקיצת הדבורה




עוגה המורכבת מטורט אפוי, ופודינג כמילוי.

את הטורט אני נוגת לאפות בשלוש תבניות נפרדות, ממש כמו טורט ריבת החלב שלי, אך את החלק העליון, אני אופה עם טופי של שקדים.

מצרכים לטורט (3 עוגות טורט דקיקות):

6חלבונים (להקציף)
½כוס סוכר
6חלמונים
½כוס סוכר
2כפות שמן
1כוס קמח תופח מאליו או רגיל + כפית אבקת אפייה.
תמצית וניל.

 

לשכבת הטורט העליונה מוסיפים בקרקעית התבנית:

מצרכים לציפוי:

100 גרם סוכר

50 גרם דבש

50 גרם חמאה

120 מ"ל שמנת מתוקה

180 גרם שקדים פרוסים

 

מצרכים למילוי:

500 מל"ל, 2 גביעי שמנת להקצפה מתוקה

400 מל"ל, 2 כוסות חלב

5 כפות פודינג, או חב' אינסטנט פודינג.

- מקציפים את כל החומרים יחד ומעבירים לקירור.

 

אופן הכנת הטורט:

מכינים את בלילת הטורט, ע"י הקצפת החלבונים עם סוכר ואז האטת קצב המיקסר, הוספת החלמונים והשמן, ואז הקמח.

 

הכנת הטופי:

- ממיסים במחבת את השמנת, הדבש, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה .

- מחלישים את האש ונותנים לתערובת לבעבע.

- מצמצמים את הנוזל, מוסיפים את השקדים ומקררים.

- מורחים על תבנית האפייה את שכבת הטופי, ועליה שליש מבלילת הטורט, ואז מכינים את שתי השכבות הנוספות לאפייה. ב- 180 מעלות ל כ-30-40 דקות.

 

הרכבת העוגה: בתבנית קפיצית מניחים את שכבת הטורט, עליה מורחים קרם פודינג בנדיבות, ואז מניחים שכבה שנייה ושוב מורחים פודינג בנדיבות, מעל מניחים את הטורט עם השקדים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה