חלות לשבת ולחג
לחם המתאים לארוחה עם הרבה רוטב, חלה
צובטים ומנגבים בה את הצלחת.
הבצק:
6 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות מלח
½ כוס סוכר (רצוי אפילו חום)
2 כוסות מים פושרים.
את הבצק לשים היטב, עד לקבלת בצק דביק מעט
אך רך ונוח לעבודה ומניחים להתפחה כ-שעה
עד שעה וחצי.
מכמות זו מכינים כ-2 חלות. מכינים 4 רצועות
בצק , 2 רצועות שאורכן כמחצית מן השתיים האחרות. המרודדות ידנית על משטח עבודה.
קולעים לצמה את הארוכה במחציתה עם הקצרה ל3 רצועות קליעה.
מברשים בביצה ושמים מעל שומשום או פרג.
אפיייה בחום של 200 כ-25-30 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה