יום שלישי, 18 באוקטובר 2011

סופלה שוקולד או עוגת שוקולד לבה

סופלה שוקולד או עוגת שוקולד לבה
המצרכים: ל-12 קעריות חרס
300 גר' שוקולד מריר משובח
300 גר' חמאה
8 חלמונים
5 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
מטבעות שוקולד מריר או לבן להטמנה בסופלה.
 
אופן ההכנה:
בקערה על גבי מים חמים ממיסים את השוקולד המריר והחמאה למשחה נוזלית.
במעבד מזון מערבבים את הביצים , החלמונים, מוסיפים את הסוכר , תערובת השוקולד המומס עם החמאה, הקמח לתערובת חלקה ואחידה.
מניחים את הבלילה ב 12 הקעריות בגובה זהה ומניחים במקרר לזמן מה.
מחממים תנור לחום גבוהה של 2000.

מכניסים את קעריות הסופלה וגם מניחים מים בתבנית האפייה.
אופים כ 16 דקות. הסופלה יוצא כשהוא רוטט כולו מיד עם הצטננותו באוויר יווצר קרום פריך.
מזמינים דחוף יחידה לצנתורים .....ומתחילים ללקק עם כפית.

שדרוג, לפני האפייה, מומלץ להשחיל כמה מטבעות שוקולד למרכז העוגה או לבן או מריר
מקור המתכון: שוש אלחרר, אוכלת הההכל בעיקר אם זה טעים

תגובה 1:

  1. חחחח ממש יחידת צינתורים. כמה שזה משגע, ככה הרסני לגוף. אני חייבת לפתוח כל בוקר עם עוגת שוקולד וקפה, אחרת אני מרגישה בריאה מדי ;)

    השבמחק