יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

לחם ופיסטוקים

ובכן, בהשפעה תורכית משהו...שבתי מנופש הכל כלול ופיסטוקים זה מה שהיה לאכול שם...סתאאאאם היה המון אוכל וטוב למדי...אבל...אני חזרתי עם חשק להכין לחמניות עם "זכרונות מהנופש". (חייבת לציין שהנופש היה בערך ב-2004) מי מעיז לטייל במחוזות כאלה היום ...ומי יודע מתי תתקלו במתכון הזה וביחסי תורכיה ישראל....


הבצק:
1 כף שמרים יבשים
1/2 קילו קמח לבן (3.5 כוסות)
1/2 קילו קמח שיפון (3.5 כוסות)
3 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
1/2 כוס פיסטוקים ללא קליפה
1/3 כוס שומשום
750 סמ"ק מים.

לשים את כל המרכיבים לבצק. מניחים להתפחה...תשמעו אני יצאתי לקניות של שעתיים ולכן השארתי במקרר...זה תפח גם שם בלי עין הרע...

אחר כך צרתי להן צורת לחמנייה חרצתי שלושה עד ארבעה חריצים, ובירשתי בביצה טרופה...והנחתי עוד כ 20 דקות להתפחה....

אפשר ליצור 2 ככרות לחם ולאפות בחום נמוך יותר בערך 200 ואפשר ליצור 16 לחמניות ולאפות בחום 250 בערך....זהו..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה