עוגת קפולסקי - של אפרת (אפרת לייבנד ז"ל)
המצרכים לבצק:
2 כוסות קמח 
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה.
1 ביצה טרופה
2 כפות סוכר
100 גר' חמאה
המצרכים למלית:
500 גר' גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
תמצית וניל מקורמיק
200 מל"ל שמנת מתוקה להקצפה.
את הבצק מכינים ב"גיטרה" ונותנים לו להראות פרורי.
מחלקים ל 2/3 ו-1/3 אחד משאירים כפרירים בתבנית נפרדת.
2/3 הנותרים משטחים בתבנית עגולה, ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב.
לאחר מכן מקציפים את השמנת, ומוסיפים סוכר וניל וגבינה.
יוצקים על הבצק האפוי, וזורים מעל פירורים.
יש לתת לעוגה כשעתיים לפחות במקרר להתייצבות.
לעיתים לעשיית המלית אנו משתמשים ב....עוד כוס חלב ושקיק אינסטנט פודינג. (5 כפות פודינג)
ניתן גם לבצע גימור אחר באמצעות ריבת פירות יער. (שילוב של חמוץ מתוק כזה).


2 כפיות שטוחות אבקת אפייה.
1 ביצה טרופה
2 כפות סוכר
100 גר' חמאה
המצרכים למלית:
500 גר' גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
תמצית וניל מקורמיק
200 מל"ל שמנת מתוקה להקצפה.
את הבצק מכינים ב"גיטרה" ונותנים לו להראות פרורי.
מחלקים ל 2/3 ו-1/3 אחד משאירים כפרירים בתבנית נפרדת.
לאחר מכן מקציפים את השמנת, ומוסיפים סוכר וניל וגבינה.
יש לתת לעוגה כשעתיים לפחות במקרר להתייצבות.
לעיתים לעשיית המלית אנו משתמשים ב....עוד כוס חלב ושקיק אינסטנט פודינג. (5 כפות פודינג)
ניתן גם לבצע גימור אחר באמצעות ריבת פירות יער. (שילוב של חמוץ מתוק כזה).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה