החלטתי להכין לחמניות טעימות ואווריריות שטעמן טעם דבש עדין ופקאן שמתפצח בין כמה
ביסים:
מצרכים:
150 סמ"ק מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות דבש
לערבב ולהניח בצד לתסיסה.
בגיגית גדולה ללישה:
1 קג' קמח רגיל לבן
1 ק"ג קמח מלא
1 כף מלח
5 כפות דבש
1/2 כוס שומשום חום
2/3 כוס פקאנים קצוצים ידנית אחד אחד.
1 ליטר מים חמימים.(ועוד 200 סמ"ק בכוננות)
מערבבים את כל החומרים יחד ולשים זמן מה ...בערך 8-9 דקות עד לקבלת בצק דביק..כן הבצק הזה מעט דביק ולא חלק...השתדלתי לשים יותר מים מהרגיל כדי שהלחמניות יהיו רכות ואווריריות במיוחד...התשלום שמשלמים בתמורה הוא שאי אפשר לעצב את הלחמניות כמו שרוצים אלא להתפשר על עגול רגיל..
מניחים להכפלת נפח ואז משטחים מחדש את הבצק בגיגית ע"י בוקסים, יוצרים מחופן בגודל של לימון עיגול , וכדאי להעזר בידיים רטובות למניעת הדבקות הבצק בידיים...מניחים על מגש , בערך כ 30 לחמיות כאלה...מברשים בביצה מעל ...ובעלי ביקש כמה מהם עם מלח גס מלמעלה ומסתבר שאלה הטעימים ביותר שיש...אופים בחום גבוה עד בינוני, עד להשחמה, מצננים...וזהו, הן אמורות להיות רכות ואווריריות כאלה....
מצרכים:
150 סמ"ק מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות דבש
לערבב ולהניח בצד לתסיסה.
בגיגית גדולה ללישה:
1 קג' קמח רגיל לבן
1 ק"ג קמח מלא
1 כף מלח
5 כפות דבש
1/2 כוס שומשום חום
2/3 כוס פקאנים קצוצים ידנית אחד אחד.
1 ליטר מים חמימים.(ועוד 200 סמ"ק בכוננות)
מערבבים את כל החומרים יחד ולשים זמן מה ...בערך 8-9 דקות עד לקבלת בצק דביק..כן הבצק הזה מעט דביק ולא חלק...השתדלתי לשים יותר מים מהרגיל כדי שהלחמניות יהיו רכות ואווריריות במיוחד...התשלום שמשלמים בתמורה הוא שאי אפשר לעצב את הלחמניות כמו שרוצים אלא להתפשר על עגול רגיל..
מניחים להכפלת נפח ואז משטחים מחדש את הבצק בגיגית ע"י בוקסים, יוצרים מחופן בגודל של לימון עיגול , וכדאי להעזר בידיים רטובות למניעת הדבקות הבצק בידיים...מניחים על מגש , בערך כ 30 לחמיות כאלה...מברשים בביצה מעל ...ובעלי ביקש כמה מהם עם מלח גס מלמעלה ומסתבר שאלה הטעימים ביותר שיש...אופים בחום גבוה עד בינוני, עד להשחמה, מצננים...וזהו, הן אמורות להיות רכות ואווריריות כאלה....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה