
חומרים:
1 ק"ג בצלים בינוניים
למלית:
1/2 כוס אורז
250 גר' בשר טחון
1 כף שמן
1 כף מלח
פלפל שחור
1 כפית קינמון
לבישול:
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כף מלח
1/4 כוס דבש רימונים
מיץ מ-2 לימונים
10 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
אופן ההכנה:
משרים את האורז כשעה במים קרים.
בינתיים קולפים את הבצלים, שוטפים וחותכים כל בצל לאורכו רק עד המרכז.
מניחים את הבצלים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מבשלים כ-10 דקות ומסננים. מפרידים בעדינות את הבצל לשכבות.
מסננים את האורז ומעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, שמן ותבלינים ומערבבים.
ממלאים כל שכבת בצל בכף מהמלית, מגלגלים את הבצל מסביב למלית ומניחים על משטח נקי. אין משתמשים בשכות הפנימיות הקטנות.
מחממים את הסוכר בסיר טפלון רחב ושטוח, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 5-3 דקות עד שמתקבל קרמל זהוב. מקררים 2 דקות ומוסיפים את השמן.
מסדרים את הבצלים הממולאים בתוך הסיר, על שכבת הקרמל, מכסים במים ומוסיפים מלח, דבש רימונים, מיץ לימון ושזיפים. מניחים על הכל צלחת חסינת חום שמתאימה לגודל פנים הסיר כדי שתכסה את הבצלים ותהדק אותם.
מבשלים על אש קטנה מאוד בסיר מכוסה כשלוש שעות. מגישים חם או קר.
*** הערות של סבין***
מכל בצל יוצא 4-6 גלדים למילוי.
לא היה לי דבש רימונים אז השתמשתי בדבש רגיל.
לא היו שזיפים ולכן שמתי צימוקים כהים, כ-2 חופנים.
במקום הקינמון שמתי ראס-אל-חנות.
בישלתי רק שעתיים ולא שלוש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה