יום שבת, 29 באוקטובר 2011

סלסלת לחמים

סלסלת לחמים :

לחמי הקמח הלבן הארוכים סטייל באגט:

1 כף שמרים יבשים
1 קג' קמח לבן רגיל
1 כף גלוטן
2 כפות שמן זית
1 כף מלח
550 סמ"ק מים

לבירוש מעל: ביצה ושומשום, מלח גס ופרג או קצח.

מערבבים הכל ליצירת בצק רך וגמיש ומניחים להתפחה, לאחר מכן מחלקים ל 4 חלקים וכל חלק מרדדים לנקניקייה, שאותה מברשים בביצה ועלייה זורים את הבחירה שלכם.
אופים כ 25 -20 דקות בחום בינוני גבוה.

בצק מקמח מלא:

1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
100 סמ"ק מים חמימים

1/2 4 כוסות קמח לבן
1/2 3 כוסות קמח מלא
1/2 1 כף גלוטן
3 כפות שמן זית
3 כפות סוכר חום
1 כף מלח
500 סמ"ק מים.

תוספת: או 150 גר' צנוברים...הלחם העגלגל, או חצי כוס של גרעיני חמנייה ודלעת , בלחם המלבני שבאמצע.

לזרייה מעל, או ביצה עם שומשום או ביצה עם חמניות ודלעת בהתאם לתוכן.

לשתי את הבצק עד לדרגה של בצק גמיש וחלק והוספתי את התוסף הרצוי, לאחר מכן הנחתי להתפחה...להכפלת נפח.

את לחם הצנוברים חילקתי ל 3 חלקים, מ 2 חלקים הכנתי לחם עגול אותו חרצתי בצורת כוכב ומהחלק השלישי הכנתי כ 10 לחמניות , מבצק החמניות דלעת הכנתי לחם בתבנית לחם ומהבצק הנותר הכנתי כ 20 לחמניות.

את הלחמים אפיתי בחום בינוני גבוה כ 20 דקות ולחמניות, הגברתי את החום ואפיתי כ 12 -16 דקות

2 תגובות:

  1. יקירה, רק כף אחת של שמרים ? במידה ואין גלוטן האם משפר אפיה רגיל מתאים או לוותר?

    השבמחק
  2. יקירה, רק כף אחת של שמרים ? במידה ואין גלוטן האם משפר אפיה רגיל מתאים או לוותר?

    השבמחק