המתכון לביגלה של דוד ממיתר
תראו: המנחה האידאלית לאוהב, בייגלה עגול (כנצח), השזור (כברית), זרוי מלח גס (כדמעות יסורי האהבה), מנוקד בפרג (לאותת), השזוף (כחוסן), הפריך ורך כאחד...צריך הסבר?
חומרים ל 12 יחידות:
700 ג' קמח
450 סמק מים , לכל היותר.
3 כפיות שמרים יבשים
כף סוכר
3 כפות שמן
הכנה: מאחדים את היבשים, תוך לישה בוו המיקסר מוסיפים את השמן והמים. לשים לבצק גמיש
משמנים ומתפיחים לנפח כפול בקערה מכוסה בניילון.
תוך כך מכינים את מרק הבייגלה: מיצרים קרמל מכוס וחצי סוכר בסיר גדול (סיר לפסטה). כשהקרמל מוכן, מורידים מהאש ומוסיפים קומקום מים רותחים. נזהרים מהרחישה.
מוסיפים מי ברז ומביאים לרתיחה.
את הבצק חובטים ושוקלים ממנו חתיכות בנות 90 ג' כל אחת. מנקנקים אותן בפעולת גלגול על השיש או משטח אחר (לא מקומח). אורך הנקניק-30 - 40 סמ'
יוצרים עיגול הקוטר של 10 סמ' ואת הקצוות שוזרים סביבו. מניחים על דף אפיה רב פעמי (מר קייק), מכסים לתפיחה ל 20 דקות.
תוך כך מחממים תנור ל 250 מעלות. הרשת בפנים. הטורבו מופעל.
מבשלים את הבייביז דקה כשהצד התפוח טובל קודם ועוד דקה במרק הרוחת רתיחה נאה.
מוציאים בעזרת כף מחוררת. מסננים היטב, מניחים על דף כנ"ל, כשהפנים, שוב למעלה. זורים מלח גס וטובלים בשומשום/פרג/קצח או כלמה שתרצו.
אצלי לתנור הם נכנסים ל1/4 שעה ללא תבנית, בעזרת מרדה. אחרי 7 דקות, אני משחרר את הדף ואז מצטמצם הרווח שבין הבייביז לרשת לכדי אפס.
אוכלים לוהטים או מקפיאים מיד.
תראו: המנחה האידאלית לאוהב, בייגלה עגול (כנצח), השזור (כברית), זרוי מלח גס (כדמעות יסורי האהבה), מנוקד בפרג (לאותת), השזוף (כחוסן), הפריך ורך כאחד...צריך הסבר?
חומרים ל 12 יחידות:
700 ג' קמח
450 סמק מים , לכל היותר.
3 כפיות שמרים יבשים
כף סוכר
3 כפות שמן
הכנה: מאחדים את היבשים, תוך לישה בוו המיקסר מוסיפים את השמן והמים. לשים לבצק גמיש
משמנים ומתפיחים לנפח כפול בקערה מכוסה בניילון.
תוך כך מכינים את מרק הבייגלה: מיצרים קרמל מכוס וחצי סוכר בסיר גדול (סיר לפסטה). כשהקרמל מוכן, מורידים מהאש ומוסיפים קומקום מים רותחים. נזהרים מהרחישה.
מוסיפים מי ברז ומביאים לרתיחה.
את הבצק חובטים ושוקלים ממנו חתיכות בנות 90 ג' כל אחת. מנקנקים אותן בפעולת גלגול על השיש או משטח אחר (לא מקומח). אורך הנקניק-30 - 40 סמ'
יוצרים עיגול הקוטר של 10 סמ' ואת הקצוות שוזרים סביבו. מניחים על דף אפיה רב פעמי (מר קייק), מכסים לתפיחה ל 20 דקות.
תוך כך מחממים תנור ל 250 מעלות. הרשת בפנים. הטורבו מופעל.
מבשלים את הבייביז דקה כשהצד התפוח טובל קודם ועוד דקה במרק הרוחת רתיחה נאה.
מוציאים בעזרת כף מחוררת. מסננים היטב, מניחים על דף כנ"ל, כשהפנים, שוב למעלה. זורים מלח גס וטובלים בשומשום/פרג/קצח או כלמה שתרצו.
אצלי לתנור הם נכנסים ל1/4 שעה ללא תבנית, בעזרת מרדה. אחרי 7 דקות, אני משחרר את הדף ואז מצטמצם הרווח שבין הבייביז לרשת לכדי אפס.
אוכלים לוהטים או מקפיאים מיד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה