יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

פחזניות - איקלייר

למעשה הפחזניות הן קרובות משפחה רחוקות של הלחמניות של פסח..הקרובה הבלונדינית החטובה שלהן...
יש להכין בצק רבוך, פריך ומתנפח:


שלב 1: על סיר בינוני במטבח
60 גר' חמאה
חצי כוס מים

להרתיח, וכשהמים עם החמאה רותחים

שלב 2:
1/2 כוס קמח

מוסיפים למים הרותחים והחמאה, ומערביים. נוצר בצק במרקם פירה פחות או יותר.

שלב 3:
מקררים מעט את הבלילה
2 ביצים
מערבבים פנימה..עד שמתקבלת מעיין נזלת חלקה צהובה..

להחדיר לתוך מזלף של קרמים ולהזליף על נייר אפייה 8 נקניקיות בצנטר של כוכב...לאיקלייר ארוך ואם בא לך על פחזנית עגלגלה...אז יצאו לך איזה 12...

אפייה בחום של 180 למשך 15-20 דקות, לא לפתוח את דלת התנור כדי לא לשנות פתאומית את הטמפרטורה, הפחזניות אמורות להתנפח בזמן האפייה וליצור חלל ריק בתוכן אותו יהיה ניתן למלא ב....

חותכים ממלאים בפודינג וניל...לעצלניות...למשקיעניות קרם פטיסייר...שבחיים שלי לא הכנתי כי אני עצלנית עם תעודות...ומעל גנאש שוקולד......

ומעל הפעם הגדלתי לעשות עשיתי רויאל אייסינג כי נשארו לי שאריות מהממתקים לילדים.

זהו בגדול...

מכיוון שהבצק עצמו לא מתוק בכלל, ניתן להשתמש בפחזניות למנה ראשונה, כתבנית הכלה של פטריות או כבד קצוץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה