אמפנדס :
מאפה
בצק במילוי בשר, דרום אמריקאי מסורתי.
הבצק הוא פריך, וניתן להשתמש בו למילוייים נוספים. אני נוהגת להקפיא את הבצק הנותר בתום
כמות: 80 אמפנדס קטנות, או 40 גדולות.
הבצק: (יש להכינו מבעוד מועד, לקרר לפני הרידוד לפחות שעה וחצי).
1קג' קמח רגיל (7 כוסות).
200 גר' חמאה מומסת, מומלץ מלוחה. ניתן להמיר בחצי כוס שמן
3/4 כוס שמן
3 כפות חומץ (מומלץ חומץ תפוחים )
3-4 כפות סוכר
2 ביצים טרופות
כוס מים (250 סמ"ק).
הוראות הכנת הבצק: מעבדים את הבצק לגוש ואז מחלקים אותו לשתי נתחים. מקררים לפחות כשעה וחצי במקרר
(אני נוטה להכין יוםלפני או ערב לפני).
המילוי:
1 קג' בשר בקר טחון.
כףמלח
כפית פלפל שחור
כף פפריקה
2 כפות שום כתוש
אורגנו
פטרוזיליה יבשה
כוסברה יבשה
רסק עגבניות של 200סמ"ק
4 עגבניות מרוסקות
7 כפות שמן קנולה
3 ביצים קשות מקולפות
קופסת שימורי זייתים חתוכים. ללא גלעינים.
הכנת המלית:
בסיר רחב מטגנים את הבצל , כשהבצל מושחם מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא
כולו מבושל, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים עד ליצירת "בולונז" .
להתקרר במקרר אחרת הבצק יפגע מהחום שלה ולא ישתף פעולה.
הכנת האמפנדס:
מחממים תנור ל 180 מעלות. יוצרים מהבצק כדורים בגודל אגוז מוח. ומרדדים על משטח ליריעה דקיקה,
הנפרשת בכף היד. ממלאים במילוי קר וגדוש ובאמצעות היד השנייה סוגרים את שולי הבצק.
(בפעולה דומה לפעולת הפותחן).
מניחים על תבנית או מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
לאחר הנחת כ-20 או יותר מהאמפנדס בתבנית ניתן לברש בביצה, לא חובה. ולזרות מעט שומשום
(גם הוא ממש לא חובה).
אפייה: של 30 דקות. כשהאמפנדס מוכנים.....ניתן להניח יפה על מגש הגשה ולאכול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה