ג'חנון
המצרכים:הבצק: 1 קג' קמח
1 שקיק אבקת אפייה (10 גר').
4 כפות סוכר
2 כפות שמן
1/2 2 כוסות מים פושרים (500 סמ"ק).
תוספות לאחר הכנת הבצק:
כמה כפות דבש
150-200 גר' חמאה
אופן ההכנה:
* יש ללוש את הבצק הייטב כמה דקות שיתקבל בצק חלק ורך למגע, וחובה עליו לנוח מעט וליצור חוטי גלוטן במהלך זמן זה, חוטים אלה יסייעו לנו במתיחת הבצק בהמשך, כך גם אבקת האפייה שמכילה חומרים שיגמישו את הבצק בהמשך, ויסייעו לנו במתיחתו .
* לאחר שנותנים להם שעת מנוחה מנויילינים בקערה, מחלקים את הבצק ל 14- 12 חלקים בערך, ומתיכים חמאה (כ 150-200 גרם).
* כל חתיכה נמתחת על שולחן מרוח בחמאה ובידיים משומנות וחלקלקות עד לגודל של נייר A4 אך כמובן לא בעובי כזה, כי זה לא הגיוני, אלא מתקרב לזה. ככל שהחמאה בין מצב מותך למוצק, כך הסיכויים שהמתיחה תהייה מושלמת.
* מקפלים פנימה את הקצוות ואז מגלגלים מלמטה ללמעלה כמו נקניקייה.
* מניחים על נייר אפייה ,בתבנית אלומיניום חד פעמית.
* זורים מעל כף שתיים או שלוש של חמאה.
* ואז, מכסים בנייר האפייה, ומניחים בסיר לבישול איטי מעל החמין של שבת.
אפשרות נוספת:
* לפני הסגירה זורים מעל החמישייה 3-4 כפות של דבש וסוגרים טוב טוב,
* מפעילים סיר לבישול איטי בחום גבוה, ומניחים את החמישייה,
* ואז יוצקים בחלל שנשאר מעט מים עד לגובה בו חלילה המיים עשויים להרטיב את הג'חנונים..
* בתום שעתיים של בישול מוסיפים שוב מים ומכוונים לחום הכי נמוך שיש עד הבוקר,
...בתקווה שהמים לא יגמרו..אם יש סיכוי שהמים ייגמרו, נסו לקום בלילה להוסיף מעט...
המצרכים:הבצק: 1 קג' קמח
1 שקיק אבקת אפייה (10 גר').
4 כפות סוכר
2 כפות שמן
1/2 2 כוסות מים פושרים (500 סמ"ק).
תוספות לאחר הכנת הבצק:
כמה כפות דבש
150-200 גר' חמאה

* יש ללוש את הבצק הייטב כמה דקות שיתקבל בצק חלק ורך למגע, וחובה עליו לנוח מעט וליצור חוטי גלוטן במהלך זמן זה, חוטים אלה יסייעו לנו במתיחת הבצק בהמשך, כך גם אבקת האפייה שמכילה חומרים שיגמישו את הבצק בהמשך, ויסייעו לנו במתיחתו .
* לאחר שנותנים להם שעת מנוחה מנויילינים בקערה, מחלקים את הבצק ל 14- 12 חלקים בערך, ומתיכים חמאה (כ 150-200 גרם).
* כל חתיכה נמתחת על שולחן מרוח בחמאה ובידיים משומנות וחלקלקות עד לגודל של נייר A4 אך כמובן לא בעובי כזה, כי זה לא הגיוני, אלא מתקרב לזה. ככל שהחמאה בין מצב מותך למוצק, כך הסיכויים שהמתיחה תהייה מושלמת.
* מקפלים פנימה את הקצוות ואז מגלגלים מלמטה ללמעלה כמו נקניקייה.
* מניחים על נייר אפייה ,בתבנית אלומיניום חד פעמית.
* זורים מעל כף שתיים או שלוש של חמאה.
* ואז, מכסים בנייר האפייה, ומניחים בסיר לבישול איטי מעל החמין של שבת.
אפשרות נוספת:
* לפני הסגירה זורים מעל החמישייה 3-4 כפות של דבש וסוגרים טוב טוב,
* מפעילים סיר לבישול איטי בחום גבוה, ומניחים את החמישייה,
* ואז יוצקים בחלל שנשאר מעט מים עד לגובה בו חלילה המיים עשויים להרטיב את הג'חנונים..
* בתום שעתיים של בישול מוסיפים שוב מים ומכוונים לחום הכי נמוך שיש עד הבוקר,
...בתקווה שהמים לא יגמרו..אם יש סיכוי שהמים ייגמרו, נסו לקום בלילה להוסיף מעט...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה