יום שבת, 29 באוקטובר 2011

לחם תלתל


לחם תלתל

לחם מקמח מלא, פשוט וחסר כל טעם שולט מיוחד, לחם המיועד במיוחד לעשיית רושם כשמתארחים אצל מישהו, או נותנים אותו במתנה.

אני מכינה 2 כיכרות לחם, אחד משאירה אצלי בבית וככר נוספת ניתנת במתנה למישהו.
המצרכים להכנת הבצק :


1 כף שמרים יבשים
500 גר' קמח לבן (1/2 3 כוסות)
500 גר' קמח מלא(1/2 3 כוסות)
350 סמ"ק מים חמימים.
כף או שתיים מלח.
3 כפות שמן זית

לתוספת הצבע למחצית מהבצק:
כפית קקאו וכפית נס קפה מומסות ברבע מהנוזלים של הבצק עצמו .

אני לשה בהתחלה את הבצק כולו, ולקראת סוף הלישה מנתקת מחצית מהבצק ומוסיפה לו מעט קמחים ואת הנוזל הכהה, ולשה עד לקבלת בצק כהה והומוגני.

אני מניחה להתפחה ולהכפלת נפח ואז...מרדדת חצי מכל בצק על שולחן העבודה, מניחה אותם אחד על השני, ואז מגלגלת, חמניחה על תבנית לחם גדולה, חותכת 4 חריצים, מברשת בביצה ואז שמה על הלחם איזה תוספת שבא לי, לצורך העניין היום עשיתי מכל הבא ליד, גם שומשום, גם פרג, גם קצח, גם חמניות וגם דלעת...

אופים לאחר השהייה של כ 20 דקות להתפחה נוספת, ואז בחום בינוני גבוה כ 20 דקות, עד שהלחם נפרד יפה מתבנית האפייה ונוצר צבע אפוי גם בתבנית פנימה.

מצננים, פורסים ואם רוצים גם מקפיאים...תהנו משלל התמונות ....ומקווה שגם תנסו בבית, זה לחם פשוט מדליק.

אה...והויכוח הגדול הוא, לגלגל את השחור מבחוץ או את הלבן...נו מכיוון שאני לא ממש יודעת מה יותר כדאי הכנתי בכמות כפולה, 2 לבן ו 2 שחור...ושיחליט לבד המקבל...חחחחח

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה