יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגת גבינה אפוייה

עוגת גבינה אפוייה. - בסיר לבישול איטי:
אתם מכירים את עוגות הגבינה החמות בארוחת הבוקר בבתי המלון?
במגש , חם, ללא תחתית או ציפוי? שניתן לחתוך מהן קובייה חמה לארוחת בוקר.
מכינים את העוגה, בסיר לבישול איטי, יש לחפש תבנית פיירקס שיכולים להרכיב על הסיר ואז להכין מראש איזה תפוז עם קליפה עבה ועסיסית, וריבת תפוזים טובה ליד.
המצרכים:
1 קג' גבינה לבנה
4 ביצים
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
קליפות תפוז
תמצית וניל
ריבת תפוזים (חצי או רבע כוס).
את הבלילה מכינים בקיטשנאייד.
מערבלים את הביצים והסוכר, ואז אחרי שהביצים הוקצפו והבלילה תפחה מההקצפה מוסיפים גבינה וקורנפלור ואז קליפות תפוז דקיקות ועדינות ווניל.

את הבלילה ההומוגנית , יוצקים לתבנית

הפיירקס הנבחרת, מניחים בסיר לבישול איטי
מים בגובה תחתית הפיירקס, בוחרים בחום גבוה,
ואופים כשעתיים.
לאחר שעתיים מניחים בזהירות מעל

העוגה ריבת תפוזים מחוממת במיקרו,
וממשיכים עוד כשעה.
את העוגה רצוי לאכול קרה, המרקם הוא

מעין פודינג.
הייתי כמובן מנסה ריבת אוכמניות בפעם הבאה....אולי ריבת תותים....אתם יודעים החורף עוד ארוך, בוודאי יצא לי.
אני חושבת שבמהלכו יצא לי לתת לכם עוד רעיונות, מה עושים עם הסיר הזה, שלא יעמוד סתם ויחזיק דברים בפנים.


עוגת גבינה "המלך שלמה" , התארחנו במלון והגענו למסקנה שגם אנחנו רוצים משהו דומה בבית.

ניתן גם למשל לזרות בבלילה באמצע, אוכמניות או צימוקים או חמוציות כל פעם משהו אחר.

מערבלים הכל יפה אחיד וחלק ויוצקים לתבנית חד פעמית מאלומיניום.
ניתן להכניס לתנור לאפייה של חצי שעה עד שעה בחום נמוך מאוד , (140)
לא כמו של מרנגים, אבל חום נמוך כמו שמבשלים חמין בתנור או שנכנסת למשל לסיר לבישול איטי ואז רצוי לשים שכבת מים בסיר ומעליה התבנית עם הבלילה ואם יש צורך ממלאים עוד תבנית.
מבשלים כ שעתיים ...או פחות לפי הצורך.
כשמגישים עוגה זו, שהיא לא מתוקה בטירוף, ניתן לשדרג עם איזו ריבה טובה ליד.

שדרוג קטן:
150 מעלות שעה בתנור
1.5 ק"ג גבינה לבנה
6 ביצים
כוס סוכר
5 כפות פודינג
1/4 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
תמצית וניל וגרידת לימון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה