יום שלישי, 18 באוקטובר 2011

מנזלה - עם חומוס- עם גריסים

מנזלה: (עם חומוס)



מצרכים:
2 כוסות גרגירי חומוס - להשרות לילה, לקלף , לשטוף לבשל בסיר עם מים כ- 1/2 שעה (עד שיתרככו). לא לשפוך את מי הבישול של החומוסים.
2 חצילים גדולים - לפרוס לעובי של כס"מ. אין צורך לזרות מלח.
לברש בשמן זית ולהניח בגריל בתנור. עד הזהבה.
3 בצלים גדולים - לחתוך ל-1/2, לפרוס ולטגן עד הזהבה.
 הבישול:
להניח בסיר שכבת חצילים מטוגנים, מעליהם לפזר את גרגירי החומוס המבושלים , מעל לפזר את הבטל המטוגן ואחרון- שכבת חצילים נוספת.
פלפל שחור, כמון, בהרט.. ולשפוך מעל כל השכבות עד למצב שהחצילים יהיו מכוסים בשכבה דקה של הרוטב.
לשים מכסה פנימי (אני שמה צלחת גדולה) על החצילים כדי שלא יצופו במהלך הבישול
ומעל הסיר את המכסה שלו...
לבשל כשעתיים על אש קטנה..
צריך לנסות גם בלי לקלף את החומוסים - עבודה מעצבנת ומטרידה משהו..
מנזלה עם גריסים:
מצרכים:

3 חצילים (לפרוס להבריש בשמן זית ולהכניס לגריל להשחמה).

3 בצלים (לפרוס לטבעות ולטגן עד השחמה במעט שמן זית).

3 עגבניות (לפרוס לעיגולים )

2 כרעי עוף

כפית תבלין בהרט

כפית כמון

2 כוסות מי מרק (או כפות אבקת מרק)

1 כפית מלח

3/4 כוס גריסים.(ללא השרייה, אין צורך)

בסיר רחב וגם גבוה..מכינים קרקעית מבצל מטוגן. מעליה מניחים בסדר מופתי חצילים.

מעליהם מניחים את העגבניות פרוסה ליד פרוסה. מעליהם מניחים את העוף רגל וירך בהתאמה..

מעל שופכים את גרגרי הגריסים.. ממלאים במים, לדעתי עד קו העוף.. ואז לסיום מהחצילים שנותרו, מכינים כיסוי של חצילים .

בהתחלה מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה  ואז מבשלים כשעתיים על אש נמוכה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה