יום רביעי, 19 באוקטובר 2011

עוגת שוקולד דפנה

<><> </> <><> </> <><> </>
לעוגה זו קוראים עוגת דפנה, זו עוגת שוקולד מהממת שמי שטועם אותה מתאהב בה.

הסוד שלה הוא שבעצם היא מאוד פשוטה להכנה .
פשוט מערבבים עם מיקסר ידני את כל המצרכים הייטב, מוזגים לתבנית אפייה מלבנית או עגולה , חד פעמית, אופים ואם רוצים לשפר אותה מאוד, יוצקים עליה את השוקולד מעל ....ואז מתמוגגים:

המצרכים לערבוב:
2 ביצים
150 גר' חמאה רכה או מומסת
1/2 1 כוסות סוכר (אחת וחצי כוסות)
1/4 1 קמח רגיל או קמח לעוגות (כוס ורבע)
2 כפיות תמצית וניל או שקיק של סוכר וניל.
1/2 (חצי כוס) קקאו , רצוי קקאו משובח
2 גביעי שמנת חמוצה או 400 סמ"ק של מוצר חלב כמו:אשל, יוגורט, ריויון, אפילו חלב אם אין בבית.
כפית אבקת אפייה (רק אם השתמשתם בקמח רגיל ).
עכשיו הצעות לקישוט מעל
ציפוי שוקולד:
1 שמנת מתוקה לקצפת של 200 מל"ל
100-150 גר' שוקולד מריר.

ניתן להכניס למיקרוגל ולחמם תוך כדי המסת השוקולד, לערבב בכפית עד ליצירת סירופ ולמזוג מעל העוגה.

לפזר מעל: דובדבנים ואגוזי פקאן, סוכריות צבעוניות....ועוד.
וגם מומלץ להגיש ליד גלידת וניל.......בהצלחה....הנה כמה תמונה של העוגה הזאת
עוד עצה קטנה: בפסח, היא תהייה כשרה לפסח אם תחליפו את הקמח הרגיל בקמח לעוגות כשרות לפסח או בקורנפלור, או בקמח מצות...זה בדוק שזה טעים!!!!!












את כל הבלילה הזאת, מניחים בתבנית חד פעמית , שהבלילה תגיע למעל למחצית מהגובה של התבנית (זה אומר לעגולות תבנית 26, ולמלבניות, התבנית הבינונית הגבוהה שבדרך כלל מכינים איתה לזנייה). אפייה בחום 160-180 כשלושת רבעי שעה....או עד שקיסם יוצא יבש מאמצע העוגה.

תגובה 1:

  1. נראית טעימה מאוד אבל לדעתי האגוזים לא מתאימים... והאם אפשר להחליף את הסוכר בתחליפים? בתודה מראש

    השבמחק