<><>
</>
<><>
</>
<><>
</>
לעוגה זו קוראים עוגת דפנה, זו עוגת שוקולד מהממת
שמי שטועם אותה מתאהב בה. הסוד שלה הוא שבעצם היא מאוד פשוטה להכנה . פשוט מערבבים עם מיקסר ידני את כל המצרכים הייטב, מוזגים לתבנית אפייה מלבנית או עגולה , חד פעמית, אופים ואם רוצים לשפר אותה מאוד, יוצקים עליה את השוקולד מעל ....ואז מתמוגגים: המצרכים לערבוב: 2 ביצים 150 גר' חמאה רכה או מומסת 1/2 1 כוסות סוכר (אחת וחצי כוסות) 1/4 1 קמח רגיל או קמח לעוגות (כוס ורבע) 2 כפיות תמצית וניל או שקיק של סוכר וניל. 1/2 (חצי כוס) קקאו , רצוי קקאו משובח 2 גביעי שמנת חמוצה או 400 סמ"ק של מוצר חלב כמו:אשל, יוגורט, ריויון, אפילו חלב אם אין בבית. כפית אבקת אפייה (רק אם השתמשתם בקמח רגיל ). עכשיו הצעות לקישוט מעל: ציפוי שוקולד: 1 שמנת מתוקה לקצפת של 200 מל"ל 100-150 גר' שוקולד מריר. ניתן להכניס למיקרוגל ולחמם תוך כדי המסת השוקולד, לערבב בכפית עד ליצירת סירופ ולמזוג מעל העוגה. לפזר מעל: דובדבנים ואגוזי פקאן, סוכריות צבעוניות....ועוד. וגם מומלץ להגיש ליד גלידת וניל.......בהצלחה....הנה כמה תמונה של העוגה הזאת עוד עצה קטנה: בפסח, היא תהייה כשרה לפסח אם תחליפו את הקמח הרגיל בקמח לעוגות כשרות לפסח או בקורנפלור, או בקמח מצות...זה בדוק שזה טעים!!!!! |
|
את כל הבלילה הזאת, מניחים בתבנית חד פעמית , שהבלילה תגיע למעל למחצית מהגובה של התבנית (זה אומר לעגולות תבנית 26, ולמלבניות, התבנית הבינונית הגבוהה שבדרך כלל מכינים איתה לזנייה). אפייה בחום 160-180 כשלושת רבעי שעה....או עד שקיסם יוצא יבש מאמצע העוגה. |
נראית טעימה מאוד אבל לדעתי האגוזים לא מתאימים... והאם אפשר להחליף את הסוכר בתחליפים? בתודה מראש
השבמחק