לחמניות גרעינים וקמח שיפון
לחמניות משולשות גרעינים ושיפון
החומרים:
כף שמרים יבשים
כף סוכר
50 סמ"ק מים
4 כוסות קמח לבן
½ 2 כוסות קמח שיפון
1 גיל
כף וחצי מלח
5 כפות גרעיני חמנייה
5 כפות גרעיני דלעת
250 סמ"ק מים חמימים
כף נס קפה
כף קקאו משובח כהה (שניהם מומסים ב 50-100 סמ"ק מהמים שנכנסים כבר לבצק)
ביצה ושומשום לבירוש
לאחר התססת השמרים, לשים את כל החומרים לבצק חלק וכמעט לא דביק ומניחים להתפחה להכפלת הנפח, לאחר הכפלת הנפח יוצרים כ-20 לחמניות בצורת משולש ע"י שיטוח עיגולים וקיפולם כמו אזני המן אבל התפר למטה , מברשים בביצה, ומוסיפים שומשום.
אופים בחום בינוני גבוה..עד שהלחמניות מזהיבות...

החומרים:
כף שמרים יבשים
כף סוכר
50 סמ"ק מים
4 כוסות קמח לבן
½ 2 כוסות קמח שיפון
1 גיל
כף וחצי מלח
5 כפות גרעיני חמנייה
5 כפות גרעיני דלעת
250 סמ"ק מים חמימים
כף נס קפה
כף קקאו משובח כהה (שניהם מומסים ב 50-100 סמ"ק מהמים שנכנסים כבר לבצק)
ביצה ושומשום לבירוש
לאחר התססת השמרים, לשים את כל החומרים לבצק חלק וכמעט לא דביק ומניחים להתפחה להכפלת הנפח, לאחר הכפלת הנפח יוצרים כ-20 לחמניות בצורת משולש ע"י שיטוח עיגולים וקיפולם כמו אזני המן אבל התפר למטה , מברשים בביצה, ומוסיפים שומשום.
אופים בחום בינוני גבוה..עד שהלחמניות מזהיבות...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה