יום שישי, 21 באוקטובר 2011

מרק עוף אנטיביוטיקה

מרק עוף - אנטיביוטיקה

מרק כזה טוב כמרק עוף זך, גם כנוזל המוצא לאורז לבן.
אני מכינה פעם אחת מרק כזה והנוזלים שלו טובים לכל המאכלים הדורשים נוזל זה.

כרע או נתח עוף.
2-3 בצלים חתוכים גס
10-12 שיני שום קלופות וחתוכות גס
3 גזרים פרוסים
1 שורש שמיר מקולף ופרוס
1 שורש כרפס ועלים טובים וטריים של כרפס עם יש.
1 קישוא פרוס
לא חובה:
כרובית נתח או שניים
בטטה
דלעת
ארטישוק ירושלמי אחד
ממש לא!!
עגבניות, ותפוחי אדמה.

מניחים את הכל חתוך בסיר ענקי עם 2-5 ליטר מים ולכל ליטר מים כף מלח.
מבשלים כ-4-5 שעות.
כשזה מוכן מפרידים בין הנוזלים לירקות.
מחממים כשצריך חלק, ומשתמשים בירקות להכנת פשטידה.

הנוזל טוב, להכנת פתיתים ואורז....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה