יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגת קישואים

כשחגגו לי יום הולדת,
אמא , הייתה מכינה לי, עוגה מיוחדת מאוד.
אף אחד לא ידע, מה באמת יש בעוגה
רק לי היא גילתה.
כי אני אהבתי אותה.
(גם את אמא כמובן)
אבל בתמונה רואים את יום ההולדת של דורית, כי כנראה כבר בגיל צעיר לא ממש הצטלמתי, מה לעשות....

עוגת קישואים
לא להרתע משם העוגה, היא בחושה וקלה מאוד להכנה....
לאחר האפייה יש לעוגה טעם של עוגת דבש....
היא רטובה ועשירה ומחזיקה כמה ימים מחוץ למקרר.

החלק היבש:
2 כוסות קמח לבן

1/2 1 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום לא משנה כהה או בהיר
1 שקיק סוכר וניל
1 כפית סודה לשתייה (במתכון זה חובה)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים


2 כוסות קישואים מגורדים דק דק בפומפיה בלי הרבה נוזלים
3/4 כוס שמן
3 ביצים

ובכן לערבב את החלקים היבשים עם הרטובים להומוגניות סבירה ולחלק את העיסה בין שלוש תבניות אינגליש קייק, לאפות כ 3/4 שעה ואז לצנן בחוץ, ולפרוס לפי הצורך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה