יום שני, 31 באוקטובר 2011

מיונז של אמא




מיונז של אמא

אם יש משהו שאני מתגעגעת בו לאמא זה בשני מתכונים ייחודים ושבועיים שהיא נהגה להכין.
המיונז השבועי שלה, והצ'ימיצ'ורי.
שתמיד נכחו בסנדגוויץ' של בית הספר.
גם אם זה גבינה צהובה ועגבניה וגם עם זה פסטרמה.....
מיונז מסובך להכין בגלל מגבלות בריאות (סכנת סלמונלה בביצה הטרייה)
וגם בגלל שאם מכינים משהו בהליך לא נכון המיונז לא יוצא נוקשה.
אז ככה:
ביצה אחת
2 כפות לימון
2 כפות חרדל
כף שטוחה מלח
כף פלפל שחור גס.
4 כוסות שמן קנולה.
מניחים את את המצרכים במיקסר חזר בלי השמן ומערבלים ואז לאט לאט מזליפים שמן עד ליצירת ממרח מספיק יציב ונוקשה.
קשה לי גם להסביר מהו בדיוק המרקם הרצוי אבל מי שטעם זאת יודע.

יש לקחת בחשבון שהמיונז פג תוקף כשבוע לאחר ההכנה בגלל שאינו מכיל חומרים משמרים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה