פאטה כבד יוקרתי:
ממרח כבד, שמצליח לעלף כל טועם, באחריות.

מצרכים לכבד:
500 גר' כבד עוף.
1 בצל חתוך לרצועות
100 גר' חמאה
3 כפות של ברנדי,או רום.
כפית מחוקה של פלפל שחור גרוס דק.
כף מלח
חופן צנוברים או פיסטוקים או אגוזים קלויים.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במחצית מהחמאה.
מוסיפים את הכבד ומטגנים עוד 2 דקות. תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מלח , פלפל שחור והברנדי.
לאחר מכן מכסים את סיר הטיגון ומניחים לקרור
כשהכבדים פושרים, נפטרים מעודף נוזלים ומעבירים למעבד מזון.
מוסיפים את החמאה הנותרת וטוחנים למחית חלקה.
לרפד בניילון תבנית מתאימה בנפחה ולהניח בקרקעיתה את האגוזים הקלויים. (רצוי אפילו במספר קעריות זכוכית אם מארחים הרבה אנשים ורוצים בכל כמה פינות שולחן קערית עם פאטה)
מעל להניח את הכבד ולאטום היטב עם ניילון נצמד.
לשמור בקרור לזמן רב, לפחות יממה אם אפשר.
ריבת בצל:
המצרכים:
1. קג' בצל
1 כוס סוכר חום
פלפל שחור ומלח
2 כוסות יין אדום.
לטגן מעט את הבצל ואז להוסיף את כל המצרכים.
לצמצם את הרוטב עד לרמת צמיגות של ריבה.
ממרח כבד, שמצליח לעלף כל טועם, באחריות.
מצרכים לכבד:
500 גר' כבד עוף.
1 בצל חתוך לרצועות
100 גר' חמאה
3 כפות של ברנדי,או רום.
כפית מחוקה של פלפל שחור גרוס דק.
כף מלח
חופן צנוברים או פיסטוקים או אגוזים קלויים.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במחצית מהחמאה.
מוסיפים את הכבד ומטגנים עוד 2 דקות. תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מלח , פלפל שחור והברנדי.
לאחר מכן מכסים את סיר הטיגון ומניחים לקרור
מוסיפים את החמאה הנותרת וטוחנים למחית חלקה.
לרפד בניילון תבנית מתאימה בנפחה ולהניח בקרקעיתה את האגוזים הקלויים. (רצוי אפילו במספר קעריות זכוכית אם מארחים הרבה אנשים ורוצים בכל כמה פינות שולחן קערית עם פאטה)
מעל להניח את הכבד ולאטום היטב עם ניילון נצמד.
לשמור בקרור לזמן רב, לפחות יממה אם אפשר.
המצרכים:
1. קג' בצל
1 כוס סוכר חום
פלפל שחור ומלח
2 כוסות יין אדום.
לצמצם את הרוטב עד לרמת צמיגות של ריבה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה