לחמניות המבורגר
לחמניות במרקם ספוגי עדין כמו לחמניות של המבורגר...
לפניכם המתכון הפשוט להכנתן...
יש להצטייד בתבנית שקעים , או אם אין להשתמש במרקיות או קעריות מחרס שניתן להכניסן לתנור.
הבצק דביק מאוד...יש לעבוד עם ידיים משומנות ליצירת גימורים.
לאחד הכל יחד, לערבב לבלילה להניח בצד לתפיחה.
1/2 כף שמרים יבשים
לאחר התסיסה הוסיפו לקערה:
4 כוסות קמח רגיל
כפית מלח
להוסיף עוד כ 400 סמ"ק מים אבל בהדרגה..תוך כדי לישה.
ללוש את כל הבלילה בידים לבצק די דביק...במרקם טיפה סמיך ממרקם של בצק ספינג'.
התפחה ראשונה בקערה.. הניחו לבצק להכפיל את נפחו.
תנו לבצק בוקסים ותלשו כדורונים בידיים משומנות ...עיגולים ולתבנית שקעים לתפיחה שנייה.
הברישו בתבנית השקעים את הכדורונים בביצה והוסיפו שומשום מעל.
הניחו להתפחה קצרה נוספת.
חממו תנור לחום של 200...ממש לא הרבה זמן בערך איזה 20 דקות...ופחות. כשמשחים החלק החיצוני להוציא...וכמובן לקרר מעט , לבצוע להכניס מילוי טוב וללעוס בתאבון.
מכמות כזו של בצק קיבלתי, 4 לחמניות של גדולים ו 4 לחמניות של "מנת ילדים".
לחמניות במרקם ספוגי עדין כמו לחמניות של המבורגר...
לפניכם המתכון הפשוט להכנתן...
יש להצטייד בתבנית שקעים , או אם אין להשתמש במרקיות או קעריות מחרס שניתן להכניסן לתנור.
הבצק דביק מאוד...יש לעבוד עם ידיים משומנות ליצירת גימורים.
לאחד הכל יחד, לערבב לבלילה להניח בצד לתפיחה.
1/2 כף שמרים יבשים
לאחר התסיסה הוסיפו לקערה:
4 כוסות קמח רגיל
כפית מלח
להוסיף עוד כ 400 סמ"ק מים אבל בהדרגה..תוך כדי לישה.
ללוש את כל הבלילה בידים לבצק די דביק...במרקם טיפה סמיך ממרקם של בצק ספינג'.
התפחה ראשונה בקערה.. הניחו לבצק להכפיל את נפחו.
תנו לבצק בוקסים ותלשו כדורונים בידיים משומנות ...עיגולים ולתבנית שקעים לתפיחה שנייה.
הברישו בתבנית השקעים את הכדורונים בביצה והוסיפו שומשום מעל.
הניחו להתפחה קצרה נוספת.
חממו תנור לחום של 200...ממש לא הרבה זמן בערך איזה 20 דקות...ופחות. כשמשחים החלק החיצוני להוציא...וכמובן לקרר מעט , לבצוע להכניס מילוי טוב וללעוס בתאבון.
מכמות כזו של בצק קיבלתי, 4 לחמניות של גדולים ו 4 לחמניות של "מנת ילדים".
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה