יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגת משמש קוקוס של סמדר

עוגת משמש קוקוס :

שוב הגיעה עונת המשמשים וזה מזכיר לי שעוגת המשמש קוקוס של סמדר מתאימה בול לעונה......

עוגת משמש קוקוס של סמדר (אני טיפטיפה צמצמתי בחמאה וקוקוס...)

המצרכים:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל
½ כוס מיץ תפוזים
½ 1 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קוקוס טחון
6-7 משמשים

לזיגוג:
2 כפות ריבת משמש טובה מדוללת בכף מים (השתמשתי ממש בריבה של סמדר, נותרו 2 כפות אחרונות).

אופן ההכנה:
* שמים את החמאה בקערת המיקסר ולהוסיף את הסוכר.
* להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. להוסיף את הביצים אחת אחת, תוך הקצפה.
* להוסיף גם את וניל.
* להוסיף לסירוגין את מיץ התפוזים ואת הקמח והקוקוס, תוך בחישה בכף עד שהתערובת אחידה.
* ליצוק את תערובת הבצק לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ולישר את פני העוגה במרית.
* לחצות את המשמשים, לסלק את הגרעינים ולחתוך כל חצי ל-2-3 חלקים. לסדר אותם על העוגה בצפיפות, מהאמצע כלפי חוץ.
* לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ- 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
* להוציא את העוגה מהתנור ולהברישה בעודה חמה בריבת המשמשים המדוללת.

הערות:
אפשר להחליף את המשמשים בפירות אחרים דומים, כמו שזיפים, נקטרינות, אפרסקים וכן הלאה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה