יום שני, 17 באוקטובר 2011

גלילות מתוקות לקפה


גלילות מתוקות לקפה :

גלילות בצק, שניתן למרוח בתוכן ממרחים יציבים של: פרג, ריבת חלב, שוקולד, השחר, נוטלה, ממרח תמרים ואגוזים.

כמות כזאת של מתכון מספיקה לכשלוש גלילות באורך תבנית של תנור. בשלושה ממרחים.



הבצק: (יש להכינו מבעוד מועד, לקרר לפני הרידוד לפחות שעה וחצי).

500 גר' קמח רגיל (1/2 3 כוסות).

1 גביע שמנת חמוצה

325 גר' חמאה, (גם מלוחה)

1 שקיק אבקת אפייה.

מעבדים את הבצק לגוש ואז מחלקים אותו לשלושה נתחים. מקררים לפחות כשעה וחצי במקרר (אני נוטה להכין יום לפני או ערב לפני).


המילוי:

בימי השקעה ניתן כמובן להכין מליות מושקעות אך כשהזמן דוחק...צנצנת ריבת חלב, צנצנת ממרח תמרים, צרור אגוזים, ממרח נוטלה וכמובן צנצנת מלית פרג.

ביצוע:

מחממים תנור אפייה ל 180, ומתחילים להכין את הגלילות.

מרדדים כל שליש מהבצק על נייר אפיה וממלאים את כל השטח בבצק. מורחים את הממרח בעדינות על הבצק באחידות ומגלגלים את הבצק לגלילה, תוך סגירת הקצוות.

מניחים בעדינות את הגלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה וממתינים לכל שאר הגלילות.

כששאר הגלילות גם הן מוכנות. מברישים את הגלילות בביצה טרופה, וזורים מעל כל גלילה על פי המלית שלה את : גרגרי פרג, גרגרי שומשום או כל מה שמתאים אחר.

מכניסים ל 35-45 דקות אפייה. כשהגלילות מתקררות ניתן לפרוס אותן בזמן ההגשה.

נשמרות מחוץ למקרר כשבוע ועוד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה