יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

עוף מוקפץ

עוף מוקפץ, יש כמה שיטות להקפיץ, אז הנה שני מתכונים שבעצם דומים בשיטת העבודה שלהם.
רק התוצאה שונה.
היתרון של העוף המוקפץ הוא בזה שהארוחה מוכנה מהר.
תמיד ניתן להחליף את הירקות במתכון במשהו אחר.
אבל את התבלינים כדאי להשאיר כמו שהם.

עוף בקארי מתכון נוסף עם פטנט:
המצרכים:
300 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
2 בצלים בינוניים קצוצים לטבעות או קוביות קטנות
ראש שום חתוך לחתיכות שום
פטריות שיטאקי מיובשות שהושרו במים (חבילהשל 200 גר').
מלח
קארי
גראם מסאלה.
4 כפות קמח
½ כפית מלח
שמן זית לטיגון.

הכנה:
1. פטנט: להכניס את המלח והקמח לשקית בינונית, להכניס את העוף ולנער יחד עד שהעוף מתקמח.
2. לטגן את העוף בשמן הזית כשמזהיב, להוציא והניח בצד.
3. לטגן באותו השמן את הבצל והשום עש שמשחים.
4. להוסיף את פטריות השיטאקי, כוס וחצי מים, הקארי המלח וגראם מסאלה.
5. לבשל כ 5 דקות.
6. לרוקן את הקמח העודף מהשקית לתוך הסיר, הקמח יסמיך את הבלילה...
7. לאחר כ 10 דקות להוסיף את העוף ולבשל עוד 15 דקות
8. הגשה : על מצע אורז או נודלס.
9. פטנט נוסף לדיאטטיות: לטגן את השום והבצל רק עם כף שמן ואת העוף המקומח להכניס לתבשיל ללא טיגון, יוצא נהדר גם כן.

מוקפץ עוף מכל הבא ליד:



את המוקפץ הזה , הכנתי ממש בלי חשק, אבל הוא יצא כל כך טעים שפשוט חבל לאכול את זה בלי לתעד.

המצרכים:
בצל גדול חתוך לטבעות או קוביות
ראש שום חתוך לחתיכות
250 גר' חזה עוף
4 כפות קמח
1/2 כפית מלח
אפונה קפואה סנפרוסט חצי כוס
תירס סנפרוסט חצי כוס
200 גר' פטריות שיטאקי שהושרו במים
פלפל כתום חתוך
גזר גדול חתוך לקוביות
4 כפות סויה
2 כפות דבש
שמן זית לטיגון
מלח
חצי כוס מים

הכנה:
1. פטנט: להכניס את המלח והקמח לשקית בינונית, להכניס את העוף ולנער יחד עד שהעוף מתקמח.
2. לטגן את העוף בשמן הזית כשמזהיב, להוציא והניח בצד.
3. לטגן באותו השמן את הבצל והשום עש שמשחים.
4. להוסיף את פטריות השיטאקי, הגזר, הפלפלים, האפונה, התירס, הסויה והדבש עם המים.
5. לבשל כ 7-10 דקות.
6. לרוקן את הקמח העודף מהשקית לתוך הסיר, הקמח יסמיך את הבלילה...
7. לאחר כ 10 דקות להוסיף את העוף ולבשל עוד 15 דקות
8. הגשה : על מצע אורז או נודלס.
9. הצעת הגשה: אגוזי פקאן מסוכרים מעל...(לא היו לי היום).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה