יום רביעי, 19 באוקטובר 2011

טורט תלת שכבתי של ריבת חלב


טורט תלת שכבתי, ריבת חלב


המרכיבים לטורט:
6 חלבונים (להקציף)
½ כוס סוכר
6 חלמונים
½ כוס סוכר
2 כפות שמן
1 כוס קמח תופח מאליו או רגיל + כפית אבקת אפייה.
תמצית וניל.


לטעם קפה:כף קפה מומסת בכף מים רותחים.
לטעם שוקו:כף קקאו מומסת בכף מים רותחים.
לטעם לימון:גרד לימון+תמצית לימון
לטעם תפוז:גרד תפוז +תמצית תפוז
לטעם קרמל:2 כפות סוכר שרוף מומסות בכף מים רותחים.


לקרמים ולציפוי העוגה:
2 חבילות אינסטנט פודינג + כוס חלב + שמנת מתוקה להקצפה.
1 קופסה של ריבת חלב

הוראות הכנה:

מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים סוכר לקבלת קצף נוקשה וגבוה.
בנפרד מקציפים חלמונים עם סוכר ושמן.
מקפלים את 2 הקצפות ובהדרגה מוסיפים קמח ואבקת אפייה וגם תמצית וניל.
כעת מחלקים את התערובת ל 3 חלקים שווים, ולכל חלק מוסיפים את תמצית הטעם המתאימה לכם..אצלי זה תמיד: קפה, קקאו, ורגיל וניל.
אופים בחום בינוני בתבניות עגולות באותו הקוטר: בד"כ 26 אבל אני באופן קבוע משתמשת בתבניות שטוחות לפאי או פיצה מטפלון, ואז אופה את כולם בנגלה אחת בתנור בכמה רווחים צפופים בסורגים שבתנור בטורבו על חום 5-6 בינוני, למשך 25-30 דקות או עד שמוכן.

בינתיים מכינים קרם פודינג: ¾ כוס חלב וחבילת שמנת מתוקה לקצפת, מקציפים כ 2 דקות עד שהקצפת מתייצבת.
אינטגרציה:

מניחים את השכבה על תבנית חד פעמית ומורחים עליה ריבת חלב, מעליה קרם פודינג

מניחים שכבה שנייה, שוב, מורחים עליה בנדיבות ריבת חלב ומעל קרם פודינג, בשכבה האחרונה, מורחים רק קרם פודינג, וממלאים את הרווח בין התבנית לעוגה בקרם ומעטרים כרצונכם, אני המסתי שוקולד והזלפתי..

עוד טיפ לטעם: כל שכבת טורט תהייה טעימה יותר עם 2-3 כפות של ליקר או ברנדי..רק שילדים לא ממש אוהבים את זה.

זו עוגה שתמיד מבקשים אותה ממני בעלי השמחה, למרות שאני בלב מתה כבר לגוון איכשהו את הרפרטואר, אבל הם, מתעקשים עליה, אז רק רציתי שתדעו, היא לא קשה להכנה, ומרשימה מאוד...נסו ותהנו.

תגובה 1: