יום ראשון, 30 באוקטובר 2011

עוגת קלמנטינות שלמות

עוגת קלמנטינות שלמות
נתחיל בעוגת הקלמנטינות:
מומלצת לפולניות שלא מסוגלות לזרוק כלום, כולל קליפות...חחח....
הקליפות של הקלמנטינה, ארומטיות מאוד, כמו קליפות של תפוז ולימון במאפים מסויימים גם קליפות הקלמנטינה עשויות לתרום לטעם של העוגה הרבה מאוד.

המצרכים:

3 ביצים
1 שמנת חמוצה 200 מל"ל.
2 קלמנטינות שלמות על קליפתן רק בלי גרעינים. (לחצות ולהסיר גרעינים)
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס קוקוס טחון
1 כוס סוכר

4 כפות ריבת תפוזים לזיגוג

ראשית באמצעות בלנדר סטיק הפכתי את הקלמנטינה למחית תוך כדי הוצאת הגלעינים במהלך הכנת המחית.
ערבלתי את כל החומרים לבלילה אחידה, פרט לריבת התפוזים , יצקתי ל 2 תבניות אינגליש קייק, ואפיתי בחום בינוני כ 1/2 שעה
לקראת הוצאת העוגה הכנתי מ 4 כפות הריבה ו 4 כפות מים על האש סירופ ויצקתי על 2 העוגות לזיגוג.
הכנתי תה חם מתפוז לימון ותפוח עם קינמון וציפורן חם ומהביל ושתיתי תוך השמעת קולות את התה עם העוגה.

2 תגובות:

  1. נראה לי ששכחת חמאה או שמן...

    השבמחק
  2. לא , אין צורך בשומן, הביצים והשמנת מעניקות שומנים המספיקים להרכב העוגה.
    גם לניג'לה לאוסון יש עוגת קלמנטינות שלמות וגם אצלה אין שומן בעוגה.

    השבמחק